Η Mazda ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του CX-60, τα οποία θα γίνουν στις 8 Μαρτίου, με την ιαπωνική εταιρία να δίνει σήμερα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία και ένα teaser video του νέου της SUV. Πρόκειται για την 3η και τελευταία μερική αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου μοντέλου, το οποίο αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη της ξεχωριστής σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo της ιαπωνικής μάρκας.

Το CX-60 θα διαθέτει όμορφες και φυσικές του αναλογίες, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του κινητήρα και της κίνησης στον πίσω άξονα. Η εξωτερική σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από την ιαπωνική αισθητική αρχή του “less is more” και την έννοια του Ma – την ήρεμη και ξεχωριστή ομορφιά του άδειου χώρου, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που είναι διακριτικό αλλά εκπέμπει μια σιγουριά στην εμφάνισή του.

Μηχανικά το CX-60 θα πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνδυαστική απόδοση του συνόλου να ξεπερνά τους 300 ίππους.

Μελλοντικά, θα παρουσιαστεί ο νέας γενιάς Skyactiv-X εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.