Η Lanzante παρουσιάζει το High Downforce Kit για την McLaren P1, με μηχανικές βελτιώσεις από Cosworth

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν εννιά χρόνια από τότε που μπήκε στην παραγωγή, η McLaren P1 δεν έχει χάσει καθόλου τη γοητεία της και η ζήτηση είναι ακόμα ισχυρή για τα ειδικά πακέτα αναβάθμισης της Lanzante.

Έτσι, μετά τις εκδόσεις GTR-18 και GT για την P1, εμπνευσμένες από την F1 GTR Longtail, η Lanzante παρουσίασε το High Downforce Kit (HDK), που περιλαμβάνει ένα σύνολο αναβαθμίσεων.

Το πακέτο είναι σχεδιασμένο για να συνδυάζει στοιχεία της F1 GTR-01R με την ασφάλεια και τις ομορφιές του αυτοκινήτου δρόμου. Έτσι η Lanzante εφάρμοσε την ίδια φόρμουλα και για την P1. Τα εξωτερικά στοιχεία της P1 GTR συνδυάζονται με αναβαθμίσεις στο εσωτερικού του αυτοκινήτου, που το κάνουν ένα πραγματικά μοναδικό μηχάνημα.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία μετατροπής ήταν η πλήρης αποσυναρμολόγηση μιας P1 στο εργοστάσιο της Lanzante στο Petersfield της Αγγλίας. Στη συνέχεια, η εταιρία τοποθέτησε νέα άκρα στους τροχούς και αναβαθμισμένα εξαρτήματα στην ανάρτηση, ώστε να διαχειριστούν τα επιπλέον κιλά της κάθετης δύναμης, που προσφέρει το νέο αεροδυναμικό πακέτο.

Μιλώντας για το τελευταίο, η Lanzante έχει επανασχεδιάσει το πίσω αμάξωμα, τα μπροστινά φτερά και έχει τοποθετήσει την μεγάλη πίσω αεροτομή της P1 GTR.

Στην περίπτωση του P1 HDK 002, ο πελάτης της εταιρίας ζήτησε αναβάθμιση και του κινητήρα. Έτσι, η Lanzante στράφηκε στην Cosworth για βοήθεια και το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της χωρητικότητας του κινητήρα, από 3,8 λίτρα σε 4 λίτρα. Η ισχύς του κινητήρα υπολογίζεται τώρα στους 1.000 ίππους, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 100 ίππων σε σχέση με την P1, με την καμπύλη ροπής να είναι τώρα πιο γραμμική από πριν για βελτιωμένη απόκριση.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην F1 HDK, η Lanzante πρόσθεσε μια σειρά από μοναδικές πινελιές, όπως χρυσή θερμική θωράκιση στο χώρο του κινητήρα, τους καθρέφτες από την P1 GTR και σατέν χρυσές δαγκάνες με κόκκινα γράμματα. Επιπλέον, η P1 HDK διαθέτει νέο κεραμικό σύστημα εξάτμισης, νέο σήμα στο καπό και carbon τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Manhart MH2 GTR II. Μια BMW M2 με 715 άλογα

Η Manhart βελτιώνει σε ακραίο βαθμό την BMW M2, με το πακέτο να το ονομάζει MH2 GTR II. Μηχανικά, ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας...