Δες τις λεπτομέρειες της μοναδικής BMW M8 Prototype (Ε31)

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο, η BMW Classic ανακατασκεύασε πλήρως την μοναδική M8 Ε31 Prototype, με την μεγαλύτερη πρόκληση να ήταν η αντικατάσταση του αγωνιστικού ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, καθώς η εσωτερική επένδυση αφρού είχε αποσυντεθεί με το πέρασμα των ετών.

Στο video θα δεις το μοναδικό πρωτότυπο στο Amelia Concours d’Elegance 2022, με εκπρόσωπο της BMW να παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες του. Η BMW M8 Prototype (E31) είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πολυτιμότερα πρωτότυπα αυτοκίνητα στο χαρτοφυλάκιο της BMW, καθώς δεν είναι μόνο ένα ανεκτίμητο πρωτότυπο, αλλά και ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα μηχανικής της γερμανικής εταιρίας.

Η M8 Ε31 Prototype δημιουργήθηκε από μια ομάδα μηχανικών του τμήματος M της BMW στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με στόχο τη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου αυτοκίνητου που θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα από τα supercars της εποχής.

Ωστόσο η διοίκηση αποφάσισε να μην το περάσει στη παραγωγή, αφού έκρινε πως ήταν πολύ ακριβό, με την BMW να μην παρουσιάζει τότε το πρωτότυπο, διατηρώντας το κρυμμένο στα υπόγειά της, μέχρι το 2010, όπου και το παρουσίασε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης.

Κάτω από το καπό του συναντάμε έναν μοναδικό V12 κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους, χωρητικότητας 6.000 κ.εκ και απόδοσης 640 ίππων, εντυπωσιακό νούμερο για την εποχή. Απλά να σημειώσω πως τότε, η πιο ισχυρή έκδοση της 8-Series, η 850 CSi απέδιδε 381 άλογα.

Ο κινητήρας τοποθετήθηκε όσο γινόταν πιο πίσω και χαμηλά στο πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ισορροπία βάρους. Διαθέτει λίπανση ξηρού κάρτερ, με το δοχείο λαδιού να είναι τοποθετημένο στον χώρο αποσκευών, ενώ οι γραμμές λαδιού διατρέχουν την οροφή επειδή δεν υπήρχε αρκετός χώρος στον χώρο του κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η ανανεωμένη BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η ανανεωμένη BMW X5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό SUV μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...

Πόσα άλογα παράγει ένα άλογο;

Ο ίππος είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος των μηχανών. Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον ίππο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο αυτός...

Ο Francesco Bagnaia κέρδισε μια BMW XM Label Red

Για 21η χρονιά η BMW χάρισε στον αναβάτη του MotoGP με τις περισσότερες pole position μια μοναδική δημιουργία της. Ο Francesco "Pecco" Bagnaia ήταν...