Η Πορτογαλία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα. Τον 4ο ακριβότερο φόρο στη βενζίνη έχει η Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Μετά την Κύπρο, μια ακόμη Ευρωπαϊκή χώρα, η Πορτογαλία, πήρε την απόφαση να μειώσει το ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα Αυτό ανακοίνωσε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, με τη μείωση του ISP (Φόρος Πετρελαιοειδών) να μειώνεται έτσι ώστε να μην ανέβουν και άλλο οι τιμές των καυσίμων.

Όλα δείχνουν ότι οι τιμές θα συνεχίζουν να αυξάνονται και έπρεπε να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε προσώρας να μειώσουμε το συντελεστή του ΦΠΑ, γι’ αυτό και μειώνουμε τον ειδικό φόρο του οποίου τα έσοδα έτσι και αλλιώς είναι σταθερά

τόνισε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί πως η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση των φόρων στα καύσιμα, ενώ έχει δηλώσει πως δεν μειώνει τον φόρο επειδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και θα ωφεληθούν οι πιο πλούσιοι.

Η Ελλάδα έχει τον 4ο μεγαλύτερο ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει θεσπίσει ως ελάχιστο ΕΦΚ στη βενζίνη τα 0,36 ευρώ/λίτρο, αλλά λίγες είναι εκείνες οι χώρες που εφαρμόζουν αυτό το ελάχιστο όριο, όπως η Βουλγαρία, με την Ρουμανία και την Πολωνία να ακολουθούν με 0,37 ευρώ/λίτρο. Η Ουγγαρία έχει τον μικρότερο ΕΦΚ στη βενζίνη, 0,34 ευρώ/λίτρο, μιας και αυτός ορίζεται σύμφωνα με το φιορίνι και όχι με το ευρώ.

Ακριβότερη χώρα η Ολλανδία, στην οποία ο ΕΦΚ στη βενζίνη ανέρχεται στα 0,81 ευρώ/λίτρο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (0,73 ευρώ/λίτρο) και τη Φινλανδία (0,72 ευρώ/λίτρο). Η Ελλάδα βρίσκεται στη 4η θέση με 0,7 ευρώ/λίτρο.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, ο ελάχιστος ΕΦΚ που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 0,33 ευρώ λίτρο, με την Ουγγαρία να έχει 0,32 ευρώ/λίτρο, ενώ η Βουλγαρία και η Πολωνία 0,33 ευρώ/λίτρο.

Η ακριβότερη χώρα είναι η Ιταλία με 0,62 ευρώ/λίτρο, ακολουθούμενη από το Βέλγιο με 0,60 ευρώ/λίτρο, ενώ στη 13η θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 0,41 ευρώ/λίτρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...