Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να μειώσει την παραγωγή αυτοκινήτων κατά 5 εκατ. οχήματα

Σχετικά άρθρα

Αναλυτής της S&P Global Mobility, παλαιότερα γνωστή ως IHS Markit, προέβλεψε ότι η παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως θα μειωθεί περισσότερο από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα φέτος και το επόμενο έτος, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που αναμένονται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, η S&P Global Mobility μείωσε τις εκτιμήσεις της για το 2022 και για το 2023 κατά 2,6 εκατομμύρια οχήματα για κάθε χρονιά, εκτιμώντας ότι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κατασκευάσουν 81,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως φέτος και 88,5 εκατομμύρια το επόμενο έτος.

Η S&P Global Mobility αναφέρει την επίδραση που έχει ο πόλεμος στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών, την προσδοκία για επιδείνωση της έλλειψης σε τσιπ, καθώς και τις διαταραχές στη ροή των καλωδίων από την Ουκρανία. Οι προμηθευτές ενδέχεται να έχουν προβλήματα με την προμήθεια αερίου νέον από την Ουκρανία, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τσιπ, καθώς και με το παλλάδιο από τη Ρωσία. Το τελευταίο μέταλλο είναι βασικό στοιχείο των καταλυτών των αυτοκινήτων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...