Επίσημο: Alpine A4810 by IED, ένα υδρογονοκίνητο supercar του μέλλοντος

Σχετικά άρθρα

To IED (Istituto Europeo di Design, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού) παρουσίασε σήμερα το Alpine A4810 Concept, ένα πρωτότυπο το οποίο σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του σε συνεργασία με την γαλλική εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο αποτελεί την διατριβή 28 μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Master in Transportation Design (2020-2021), με το σχεδιαστικό στούντιο της Alpine να συμβάλει στη διαδικασία επιλογής.

Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, στο ίδιο μεταπτυχιακό φοίτησε το 2011-2013 και ο Αλέξανδρος Λιώκης, με την πτυχιακή του να ήταν η Alfa Romeo Gloria, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης του 2013.

Το A4810 Concept είναι ένα διθέσιο υδρογονοκίνητο supercar και φέρει τεχνολογίες επόμενης γενιάς ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Alpine. Το πρωτότυπο δεν είναι μόνο τεχνολογικά προηγμένο, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, δείχνοντας μας μια ματιά στα μελλοντικά supercars.

Το Alpine A4810 by IED είναι ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό και ευέλικτο πρωτότυπο, και έχει μήκος 5.091 χλστ., πλάτος 2.010 χλστ., και ύψος 1.055 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.717 χλστ.. Ο κινητήρας και οι δεξαμενές υδρογόνου είναι κατασκευασμένα όπως αυτά σε ένα τυπικό supercar.

Η Alpine προκάλεσε τους φοιτητές να σχεδιάσουν ένα supercar για το 2035, με το project να ξεκινά το περασμένο φθινόπωρο. Οι φοιτητές εργάστηκαν μεμονωμένα για να βρουν τη δική τους ερμηνεία και να την παρουσιάσουν στη μάρκα. Στη συνέχεια, η Alpine επέλεξε έναν συνδυασμό δύο βασικών ιδεών.

Με βάση τις δύο επιλεγμένες προτάσεις, οι νέοι σχεδιαστές δημιούργησαν το A4810 project by IED. Το όνομα επιλέχθηκε τιμώντας την κληρονομιά της μάρκας, καθώς το 4810 είναι το ύψος (σε μέτρα) του Mont Blanc, ήτοι η υψηλότερη και πιο εμβληματική κορυφή στις Άλπεις που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, σαν μια γέφυρα που συνδέει το IED και την Alpine. Όπως γνωρίζεις, η Alpine πήρε το όνομά της από τα ίδια βουνά, τις Άλπεις, και τα μοντέλα της είναι η χαρά της οδήγησης στους δρόμους γεμάτους με στροφές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...