Δεν ολοκληρώθηκε η πώληση της SsangYong

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου επισημοποιήθηκε η πώληση της SsangYong σε μια κοινοπραξία -με επικεφαλής την Edison Motors- έναντι του ποσού των 305 δισεκατομμύρια γουόν (254,65 εκατομμύρια δολάρια ή 225,66 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η συμφωνία της εξαγοράς ακυρώθηκε, αφού η Edison Motors απέτυχε να πραγματοποιήσει την τελική πληρωμή της μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η Edison Motors, κατασκευαστής επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων, πραγματοποίησε αρχική πληρωμή του 10% της συμφωνηθείσας τιμής τον Ιανουάριο, αλλά απέτυχε να καταβάλει το υπόλοιπο του ποσού, έως τις 25 Μαρτίου. Αυτή ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, και πέντε ημέρες πριν από τη συνεδρίαση των πιστωτών την 1η Απριλίου για να δοθεί η τελική έγκριση της συμφωνίας.

Η Ssangyong, που ανήκει στη Mahindra & Mahindra αλλά επί του παρόντος είναι υπό την προστασία του πτωχευτικού δικαστηρίου της Σεούλ, δήλωσε πως πλέον θα αναζητήσει νέο αγοραστή και θα υποβάλει νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης στο δικαστήριο.

Πηγήjust-auto

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

SsangYong Torres EVX

Την ηλεκτρική έκδοση του Torres αποκάλυψε σήμερα η SsangYong, η οποία στην έκθεση Seoul Mobility Show στις 30 Μαρτίου θα παρουσιάσει συνολικά 16 πρωτότυπα...