ΗΠΑ: Υπερδιπλασίασε τα πρόστιμα σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πιάνουν τα πρότυπα κατανάλωσης

Σχετικά άρθρα

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υπερδιπλασιάζει τα πρόστιμα στα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από το 2019 και έπειτα και δεν πληρούν τα πρότυπα οικονομίας καυσίμων, κάτι που σημαίνει πως οι εταιρίες θα κληθούν να πληρώσουν δισ. δολάρια σε πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, στα αυτοκίνητα παραγωγής 2019-2021 το πρόστιμο από τα 5,5 δολάρια αυξάνεται στα 14, ενώ για τα μοντέλα παραγωγής 2022 αυτό ανέρχεται στα 15 δολάρια. Το πρόστιμο επιβάλλεται σε κάθε 0,1 MPG (miles per gallon) που είναι μικρότερο από το όριο. Η NHTSA εκτιμά πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πληρώσουν 295 εκατ. δολάρια μόνο για τα μοντέλα τους παραγωγής του 2019.

Τα πρότυπα οικονομίας του 2019 απαιτούν τα επιβατικά αυτοκίνητα να έχουν μέσο όρο 40 MPG (5,71 λίτρα/100 χλμ) και τα pickup 30,4 MPG (7,74 λίτρα/100 χλμ).

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...