Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, τo VW Group, μητρική εταιρία της Audi και της Porsche, είναι πιθανό να δώσει το πράσινο φως στις δύο εταιρίες για την είσοδό τους στη Formula 1, κατά την διάρκεια συνάντησης την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματα θέλουν την Audi να αγοράζει την αγωνιστική ομάδα της McLaren, με την Porsche να εισέρχεται στην F1 ως κατασκευαστής κινητήρων, σε συνεργασία με την Red Bull.

Η Audi φέρεται να προσφέρει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για τη McLaren, ενώ η Porsche σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της Red Bull.

Το 2026 αλλάζουν εκ νέου οι κανονισμοί για τα power units της F1, και παρότι ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο οι νέοι κινητήρες θα είναι πιο απλοί στον σχεδιασμό, καθώς πιθανότατα θα αφαιρεθεί η μονάδα MGU-H. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των κινητήρων να μειωθεί και να γίνουν φθηνότεροι. Οι νέοι κινητήρες θα παραμείνουν turbo και υβριδικοί, αλλά θα κοστίζουν λιγότερο και θα καταναλώνουν πλήρως βιώσιμα καύσιμα.