Ιστορικό χαμηλών 46 ετών για τα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής αυτοκίνητων

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι η παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία παρουσίασε πτώση 12%, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ 46 ετών μιας και κατασκευάστηκαν 3.104.600 νέα αυτοκίνητα, νούμερο που η Γερμανία είχε να το δει από το 1975.

Επί το παρόντος, 23 εργοστάσια παράγουν αυτοκίνητα στη Γερμανία, με την γερμανική ένωση κατασκευαστών οχημάτων (VDA), να δηλώνει πως η κυριότερη αιτία της πτώσης ήταν η έλλειψη σε τσιπ.

Οι γερμανικές εταιρίες κατασκευάζουν πλέον περισσότερα αυτοκίνητά τους στη Κίνα παρά στη Γερμανία και σε σχέση με το 2016, η παραγωγή το 2021 μειώθηκε κατά 47%, μιας και τότε είχαν κατασκευαστεί 5,75 εκατ. αυτοκίνητα. Η καλύτερη χρονιά για τα γερμανικά εργοστάσια ήταν το 2010, όταν και είχαν κατασκευάσει 5,87 εκατ. αυτοκίνητα.

Παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία από το 1990 έως το 2021 (σε εκατομμύρια)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...