Η VW πιστεύει πως η έλλειψη σε τσιπ θα διαρκέσει μέχρι το 2024

Σχετικά άρθρα

Ο οικονομικός διευθυντής του VW Group, Arno Antlitz, εκτιμά πως οι ελλείψεις σε τσιπ θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το 2024, λέγοντας συγκεκριμένα πως τα επίπεδα παραγωγής και προσφοράς τσιπ θα βελτιωθούν φέτος και το 2023, αλλά θα αποκατασταθούν πλήρως εντός του 2024.

Ο Antlitz υποστήριξε πως πιθανότατα τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα θα υποχωρήσουν προς τα τέλη της χρονιάς. Όμως, παρά το θετικό αυτό στοιχείο, όπως και την αποκατάσταση των επιπέδων παραγωγής τσιπ στα προ της πανδημίας επίπεδα από την επόμενη χρονιά, οι ελλείψεις θα διατηρηθούν λόγω της σταθερά αυξανόμενης ζήτησης από πολλούς κλάδους.

Εξάλλου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα προβλήματα παραγωγής σε καλωδιώσεις, έχουν συμβάλει στη διαταραχή στον κλάδο. Μάλιστα η ίδια η VW προσπαθεί να ξεκινήσει συνεργασία και με νέους προμηθευτές.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει την πολυσυζητημένη πιθανή δημόσια εγγραφή της Porsche προς τα τέλη της χρονιάς, ο Antlitz εμφανίστηκε θετικός, εξηγώντας μάλιστα πως τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν συνολικά στον όμιλο με σημείο αιχμής την χρηματοδότηση της μονάδας software της εταιρείας, όπως και τη δημιουργία μονάδων παραγωγής μπαταριών. Άλλωστε, όπως τόνισε, μόνο οι εταιρείες εκείνες που μπορούν να διασφαλίσουν κάλυψη της εφοδιαστικής τους αλυσίδας σε μπαταρίες θα έχουν πλεονέκτημα στη μάχη της ηλεκτροκίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...