Τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε το μετοχικό συμβουλίου της Ferrari, και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Benedetto Vigna, ανακοίνωσε ότι εντός του 2022 θα παρουσιαστούν δύο μοντέλα. Το ένα από αυτά θα είναι η ανοιχτή έκδοση της 296 GTB, που θα την δούμε στις 19 Απριλίου, και το άλλο θα είναι το πρώτο SUV της εταιρείας.

Ο λόγος για τη Purosangue, για την οποία δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία αποκάλυψης της, με τον Vigna να αναφέρει ότι η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει τους επόμενους μήνες. Για τη Purosangue, οι υφιστάμενοι πελάτες της Ferrari θα έχουν προτεραιότητα για την αγορά της, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2023.

Με αυτά τα δύο νέα μοντέλα, η Ferrari θα εκπληρώσει το σχέδιο που είχε ανακοινώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου 2018, το οποίο έλεγε ότι θα λανσάρει 15 νέα αυτοκίνητα έως το 2022. Το επόμενο επιχειρηματικό πλάνο της αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιούνιο, όταν και θα μάθουμε τα σχέδια της θρυλικής ιταλικής μάρκας όσον αφορά τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Ferrari θα κυκλοφορεί το 2025, με την εταιρία να λέει πως οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μοντέλα της.

Ανάλογα με τις μελλοντικές ρυθμιστικές εξελίξεις, οι τεχνολογικές λύσεις που απαιτούνται για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το Euro 7, ενδέχεται να επηρεάσουν τις προσδοκίες των πελατών σχετικά με τις επιδόσεις, τον ήχο και την οδηγική εμπειρία.