Ο Charles Leclerc έπεσε θύμα ληστείας χθες το βράδυ, δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, με τους ληστές να του κλέβουν το ρολόι μάρκας Richard Mille που φορούσε στο αριστερό του χέρι, ρολόι που η αξία του ξεπερνά τα 300.00 ευρώ.

Ο Μονεγάσκος ήταν μαζί με φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή του Andrea Ferrari, στη πόλη Βιαρέτζιο της Τοσκάνης τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, ενώ βρισκόταν στη περιοχή Via Salvatori, αναγνωρίστηκε από τους περαστικούς, με αρκετοί να του ζητούν να βγουν φωτογραφίες μαζί του και να τους υπογράψει αυτόγραφα. Μέσα στην αναταραχή που ακολούθησε κάποιος κατάφερε να αρπάξει το Richard Mille RM 67-02 από τον καρπό του Leclerc χωρίς να το καταλάβει ο πιλότος της Ferrari και στη συνέχεια να εξαφανιστεί.

Όταν ο Μονεγάσκος κατάλαβε τι είχε συμβεί, δήλωσε την κλοπή στην αστυνομία, η οποία ερευνά το κατά πόσο η ληστεία είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ενώ αναζητά τον δράστη, εξετάζοντας και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ο Andrea Ferrari που κατάγεται από τη πόλη Βιαρέτζιο, με ανάρτησή του στο Instagram, έγραψε πως εδώ και μήνες η περιοχή της πόλης όπου έγινε η ληστεία είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και παρά τις δεκάδες καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής, οι αρχές της πόλης δεν έχουν μεριμνήσει γι’αυτό.

Ferrari και Richard Mille έχουν συνεργασία από πέρυσι, με την ελβετική ωρολογοποιία να είναι εδώ και πολλά χρόνια και προσωπικός χορηγός του Leclerc.

Ο Leclerc δεν είναι ο πρώτος πιλότος της F1 που του έκλεψαν ένα ακριβό ρολόι. Πέρυσι, μετά την λήξη του τελικού του Euro στο Στάδιο Γουέμπλεϊ, άγνωστοι επιτέθηκαν στον Lando Norris και αφού τον ακινητοποίησαν, τον λήστεψαν και του πήραν το Richard Mille ρολόι που φορούσε.