Αποδεκτή έγινε από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter η πρόταση εξαγοράς του Elon Musk όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Musk με tweet του. Σε αυτό ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αναφέρει:

Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου.

Στην ανακοίνωσή του το Twitter αναφέρει πως η εξαγορά είναι ύψους περίπου 44 δισ. δολαρίων, με τον ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα να είχε καταθέσει πρότασης εξαγοράς του Twitter, προσφέροντας 54,2 δολάρια ανά μετοχή. Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο “δηλητηριώδες χάπι” για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, το Twitter έγινε πιο δεκτικό σε ενδεχόμενη εξαγορά αφότου ο Musk αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley. Τα 21 δισ. δολάρια προέρχονται από τη προσωπική περιουσία του Musk και τα 25,5 δισ. δολάρια από δάνεια.

Ο Musk ανέφερε για την εξαγορά:

Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους του ανοιχτού κώδικα για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες, ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και η κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι του Twitter θα λάβουν 54,20 δολάρια σε μετρητά για κάθε κοινή μετοχή του Twitter που κατέχουν. Η τιμή αγοράς αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου 2022 , η οποία ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν ο Musk αποκαλύψει πως εξαγόρασε το 9,2% των μετοχών του Twitter.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει την πορεία του Twitter ως δημόσια εταιρεία, από την αρχική δημόσια προσφορά του 2013. Όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter από τον Musk, κάτι που αναμένεται εντός του έτους, το Twitter θα βγει από το χρηματιστήριο και θα γίνει ιδιωτική εταιρεία.

Ο Bret Taylor, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, δήλωσε:

Το Συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια στοχαστική και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Elon με σκόπιμη εστίαση στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση. Η προτεινόμενη συναλλαγή θα προσφέρει ένα σημαντικό ασφάλιστρο μετρητών και πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τους μετόχους του Twitter.