Ο Elon Musk σχεδιάζει να επαναφέρει το Twitter ξανά στο χρηματιστήριο σε τρία χρόνια από την εξαγορά, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να συναντήθηκε αυτές τις μέρες με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, με στελέχη εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και με ιδιώτες επενδυτές, με στόχο να τους πείσει να συμμετάσχουν στην εξαγορά του Twitter. Οι κινήσεις αυτές του Μusk αποσκοπούν στο να δεσμεύσει όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος της περιουσίας του στη συμφωνία εξαγοράς.

Στους υποψήφιους επενδυτές, ο Musk δηλώνει πως θα βγάλει το Twitter από το Χρηματιστήριο, με στόχο να εξυγιάνει την εταιρία και να την αναδιαμορφώσει με τρόπο, ώστε σε τρία χρόνια να την επαναφέρει στη Wall Street ως μια ελκυστική στο επενδυτικό κοινό εταιρεία.

Ο Musk δήλωσε σε πιθανούς επενδυτές ότι στα σχέδιά του περιλαμβάνεται μια αρχική δημόσια προσφορά προκειμένου να επαναφέρει τις μετοχές του Twitter στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τον Musk, ο οποίος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιοργάνωσης του Twitter, η μετοχή του θα ανέβει αμέσως ψηλά στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη.

Η συνήθης πρακτική των εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων όταν αποκτούν μια επιχείρηση και αποφασίζουν να την αναδιοργανώσουν είναι να την αποσύρουν από το Χρηματιστήριο για τουλάχιστον πέντε έτη πριν την βάλουν ξανά σε αυτό.

Ο Musk πιστεύει ότι η υπόσχεση του πώς θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση σε τρία χρόνια είναι ένα καλό δέλεαρ για τους επενδυτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την στιγμή που το Twitter μπήκε στο Χρηματιστήριο το 2013 έχει παρουσιάσει ετήσια κερδοφορία μόνο το 2018 και το 2019, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι κερδοφορίας που είχαν τεθεί από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά του Twitter από τον Musk αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, εφόσον εγκριθεί από τους μετόχους και τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές.