“Αν πεθάνω υπό μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα”. Αυτό έγραψε στο Twitter ο Elon Musk, λίγο μετά από μια σειρά άλλων tweets που ανέφεραν πως ο Dmitry Rogozin, Ρώσος πολιτικός και πρόεδρος της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos, έδωσε λάθος πληροφορίες στα ρωσικά ΜΜΕ για τον ίδιο.

Ο Musk υποστηρίζει πως δέχεται απειλές από τη Ρωσία για τις προσπάθειές του να παράσχει ίντερνετ στην Ουκρανία. Ο Musk χρησιμοποιεί το Starlink στη περιοχή της Ουκρανίας ώστε να κάνει διαθέσιμο το ίντερνετ κατά τη διάρκεια του πολέμου, ίντερνετ που χρησιμοποιείται και από τον Ουκρανικό στρατό.

Ο Elon Musk τουίταρε πληροφορίες που παρείχε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos στα ρωσικά ΜΜΕ το βράδυ της Κυριακής. Ο Rogozin κατηγορεί τον Musk πως παραχώρησε εξοπλισμό της Starlink σε αυτό που αναφέρονται ως το “ναζιστικό τάγμα Αζόφ” καθώς και σε τμήματα του ουκρανικού στρατού. Ο Rogozin κατηγορεί  τον Musk πως:

Προμηθεύει τις φασιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία με εξοπλισμό στρατιωτικής επικοινωνίας. Πρέπει να απαντήσεις σαν ενήλικας, Elon, όσο κι αν κάνεις το κορόιδο.

O Μusk απαντώντας στον Rogozin έγραψε:

Η λέξη Ναζί δεν σημαίνει αυτό που νομίζει ότι σημαίνει.

Αν πεθάνω μυστηριωδώς, χάρηκα που σας γνώρισα.