Η πέμπτη γενιά του CR-V παρουσιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Ντιτρόιτ, με τις πωλήσεις του ιαπωνικού SUV να ξεκινούν στις ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου 2016. Ωστόσο, στην ήπειρο μας έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 για να δούμε την ευρωπαϊκή έκδοση του CR-V, με την κυκλοφορία του να ξεκινά προς τα τέλη του ίδιου έτους, αλλά στην Ελλάδα να έρχεται πριν σχεδόν 3,5 χρόνια.

Παρότι το τρέχον μοντέλο είναι εξαιρετικά φρέσκο, σήμερα διέρρευσαν φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής της νέας γενιάς του CR-V, από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας. Η νέα γενιά του μοντέλου θα έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, κάτι που αποδεικνύεται από το μεγαλύτερο φινιστρίνι, πίσω από τις πίσω πόρτες.

Μαζί με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, έγιναν γνωστές και οι διαστάσεις του CR-V, τουλάχιστον της έκδοσης που θα κυκλοφορεί στην Κίνα και θα παράγεται από την τοπική κοινοπραξία Dongfeng Honda. Έτσι, το ιαπωνικό SUV έχει μήκος 4.703 χλστ., πλάτος 1.866 χλστ. και ύψος 1.690 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.700 χλστ.

Το νέο CR-V διαθέτει πιο λεπτά LED φωτιστικά σώματα και μεγαλύτερη κυψελοειδή μάσκα, με το στήριγμα των εξωτερικών καθρεφτών να είναι πάνω στην πόρτα. O σχεδιασμός του πίσω μέρους μοιάζει “επικίνδυνα” πολύ με το Volvo XC60, καθώς υπάρχουν κάθετα και ψηλά φώτα, με το κόψιμο του πίσω μέρους να μην είναι κάθετο. Τέλος, μπορείς να παρατηρήσεις την χαρακτηριστική γραμμή στο προφίλ του αυτοκινήτου, που δημιουργεί μια οπτική σύνδεση μεταξύ των εμπρός προβολέων και των πίσω φώτων.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, μπορεί να φαίνεται ότι κοιτάς το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικά οχήματα που απεικονίζονται στη παρακάτω gallery. Αυτό που διαθέτει τετρακίνηση είναι ένα πενταθέσιο μοντέλο, ενώ αυτό χωρίς το σήμα AWD στην πόρτα του χώρου αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα.

Μηχανικά, στην Κίνα θα διαθέτει τον 1.500άρη turbo i-VTEC βενζινοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με CVT κιβώτιο. Το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 1.685 κιλά και η τελική ταχύτητα του μοντέλου ανακοινώνεται στα 188 χλμ/ώρα, με το CR-V να διαθέτει ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών.

Παραμένει άγνωστο πότε θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα γενιά του μοντέλου, αλλά στην Ευρώπη δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη 2023 ή αρχές 2024.