Δες το Lucid Air να διανύει 1.106 χλμ. με μια φόρτιση

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την Lucid Motors, το Air Dream Edition Range έχει αυτονομία 836 χλμ., όντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο. Το κανάλι The Kilowatts στο YouTube θέλησε να δει πόση είναι η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να διανύσει το Air Dream Edition Range, μια άσκηση κοινώς γνωστή ως hypermiling.

Στόχος τους ήταν να σπάσουν το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διένυσε ένα μη ηλιακό ηλεκτρικό όχημα με μία μόνο φόρτιση, που είναι 999 μίλια (1.608 χλμ.), κάτι που ακούγεται υπερβολικά φιλόδοξος στόχος. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην πολιτεία της Γιούτα για να εκτελέσουν τη δοκιμή, και το σχέδιο ήταν να κινούνται με το αυτοκίνητο σταθερά με ταχύτητα 27 μιλίων/ώρα (43 χλμ/ώρα), αλλάζοντας οδηγούς περίπου κάθε τρεις ώρες.

Κάθε φορά που το Lucid Air χρειαζόταν να σταματήσει ή να στρίψει, ο οδηγός έβαζε “νεκρά” στο κιβώτιο και άφηνε το αυτοκίνητο να τσουλήσει, πριν επιταχύνει αργά ξανά μέχρι τα 43 χλμ/ώρα. Για την εν λόγω δοκιμή είχαν αφαιρεθεί τα πατάκια, ενώ είχε αυξηθεί η πίεση των ελαστικών.

Αφού η ομάδα οδήγησε το αυτοκίνητο για λίγο, ανακάλυψε ότι η μέγιστη απόδοση που εμφανιζόταν στον υπολογιστή ταξιδιού ήταν 6,4 μίλια/kWh (10,3 χλμ/kWh ή 9,7 kWh/100 χλμ). Αυτό το νούμερο έδειχνε ότι το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ Guinness, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς η μέγιστη αυτονομία θα ήταν περίπου 750 μίλια (1.200 χλμ.) με αυτό το στυλ οδήγησης.

Ωστόσο, η hypermiling δοκιμή συνέχισε, αλλά ένα από τα ελαστικά άρχισε να χάνει πίεση, επηρεάζοντας την απόδοση του Air. Αφού το πρόβλημα λύθηκε από την κινητή ομάδα της Lucid κατά την επόμενη προγραμματισμένη στάση, όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Εν τέλει, το όχημα δεν κατάφερε να σπάσει ούτε το όριο των 700 μιλίων, με την μπαταρία των 118 kWh να ξεμένει τελείως μετά από 1.106,2 χλμ.

Αυτό, όμως, ήταν αρκετό για να χαρακτηριστεί παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη αυτονομία που επιτυγχάνεται από ηλεκτρικό όχημα παραγωγής σε δημόσιους δρόμους, αλλά πολύ μακριά από το ρεκόρ Guinness, που έχει επιτευχθεί από πρωτότυπο σε πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα