Τον περασμένο Οκτώβριο η Chevrolet παρουσίασε την Z06 έκδοση της τελευταίας γενιάς της Corvette, με το πρώτο αυτοκίνητο της να πωλείται στο περιθώριο της δημοπρασίας που διοργάνωσε ο οίκος Barrett-Jackson για 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι παραδόσεις της νέας Chevrolet Corvette Z06 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι για την αγορά της Αμερικής, αλλά κάποια προπαραγωγής αυτοκίνητα έχουν πατήσει τους αμερικάνικους δρόμους.

Στο παραπάνω video έχεις μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσεις τον δαιμονισμένο V8 του αμερικάνικου supercar, ενώ αυτό κινείται σε αυτοκινητόδρομο. Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο φορά έναν 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 LT6 Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Η Chevrolet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) τα κάνει σε 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.