Άκου τον δαιμονισμένο ήχο της νέας Chevrolet Corvette Z06

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο η Chevrolet παρουσίασε την Z06 έκδοση της τελευταίας γενιάς της Corvette, με το πρώτο αυτοκίνητο της να πωλείται στο περιθώριο της δημοπρασίας που διοργάνωσε ο οίκος Barrett-Jackson για 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι παραδόσεις της νέας Chevrolet Corvette Z06 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι για την αγορά της Αμερικής, αλλά κάποια προπαραγωγής αυτοκίνητα έχουν πατήσει τους αμερικάνικους δρόμους.

Στο παραπάνω video έχεις μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσεις τον δαιμονισμένο V8 του αμερικάνικου supercar, ενώ αυτό κινείται σε αυτοκινητόδρομο. Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο φορά έναν 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 LT6 Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Η Chevrolet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) τα κάνει σε 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...
Autoblog.gr