Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, η Manthey παρουσίασε το performance kit για την καινούρια Porsche 911 GT3, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω της Porsche Tequipment. Η Manthey προσφέρει ένα νέο κιτ αμαξώματος που κάνει την 911 GT3 να δείχνει διακριτικά πιο επιθετική, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο μπροστινό splitter, canards στα άκρα του προφυλακτήρα, νέο διαχύτη και μια μεγάλη carbon αεροτομή.

Επιπλέον, η 911 (992) GT3 MR πατά στους τροχούς OM-1 της Manthey (οι πίσω φέρουν “αεροδίσκους” στο κέντρο), που συνολικά μειώνουν τη μη αναρτώμενη μάζα κατά 7,3 κιλά. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τεσσάρων δρόμων, καθώς και ένα νέο σετ από τακάκια και σωληνάκια που βελτιώνουν το φρενάρισμα.

Η Manthey ανέπτυξε όλα τα εξαρτήματα στο Nurburgring Nordschleife, με την γερμανική εταιρεία να αναφέρει ότι θέλει η GT3 να αποδίδει καλύτερα στην πίστα, αλλά να εξακολουθεί να είναι άνετη στο δρόμο. Για να αποδείξει την αποδοτικότητα του performance kit της, η Manthey πήγε στη διάσημη γερμανική πίστα και σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 6 λεπτά και 55,737 δευτ. Ο χρόνος αυτός είναι ακριβώς 4,19 δευτ. ταχύτερος από την 911 GT3 χωρίς το κιτ, ήτοι όπως βγαίνει από το εργοστάσιο.

Το Manthey performance kit κοστολογείται στα 37.911 ευρώ συν τον ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα αγοράς. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022, με την εργοστασιακή εγγύηση της 911 GT3 να μην επηρεάζεται.