Toyota: Προηγμένη τεχνολογία για την ανίχνευση ανθρώπων ή κατοικιδίων στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Η Toyota παρουσίασε το Cabin Awareness concept, μια ιδέα που διασφαλίζει ότι δεν θα μένουν άνθρωποι ή κατοικίδια στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος για την ανίχνευση κίνησης και έξυπνη τεχνολογία συνδεσιμότητας για να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.

Κάθε χρόνο 23 παιδιά πεθαίνουν στις ΗΠΑ λόγω θερμοπληξίας, μετά από εγκατάλειψή τους στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας θερμής ημέρας και με αυτό σαν δεδομένο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξετάζουν διάφορα εναλλακτικά συστήματα που θα αποτρέπουν στο μέλλον τέτοια τραγικά περιστατικά. Η Toyota, κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ώστε να επιτύχει την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Το ραντάρ στο Cabin Awareness concept σαρώνει την καμπίνα του αυτοκινήτου και καθορίζει εάν κάποιο άτομο βρίσκεται μέσα σε αυτή. Εάν εντοπίζει κάτι σε ένα αυτοκίνητο που κανονικά θα έπρεπε να είναι άδειο, μέσω εφαρμογής ειδοποιείται ο οδηγός ή πραγματοποιείται κλήση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον ενεργοποιούνται τα προειδοποιητικά φώτα στο ταμπλό, ενεργοποιείται η κόρνα αλλά και τα αλάρμ.

Η Toyota υποστηρίζει πως το Cabin Awareness concept, χάρη στο 4D ραντάρ υψηλής ανάλυσης κύματος ενός χιλιοστού, έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει πολύ περισσότερα δεδομένα σε σχέση με τα περισσότερα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης της καμπίνας, αναγνωρίζοντας ανθρώπους και κατοικίδια, ακόμη και αν κοιμούνται ή κρύβονται κάτω από μια κουβέρτα.

Τοποθετημένο στην οροφή του οχήματος, το ραντάρ μπορεί να εντοπίσει όχι μόνο κινήσεις αλλά και καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή, ενώ παράλληλα μπορεί να καθορίσει το μέγεθος, την στάση και την θέση των πάντων εντός του οχήματος.

Η ιδέα για τους μηχανικούς της Toyota προέκυψε από ένα αντίστοιχο ραντάρ στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει καρδιακούς παλμούς και αναπνοές ώστε να δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες σε συνεργεία διάσωσης για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Το σύστημα της Toyota θα δοκιμασθεί από την May Mobility, μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το Sienna της ιαπωνικής εταιρείας για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...