Η Lada, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία, ξανάρχισε την παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα, παρότι αντιμετωπίζει πολυάριθμες διεθνείς κυρώσεις και ελλείψεις ανταλλακτικών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι έχει αφαιρέσει αρκετά στοιχεία εξοπλισμού στο Granta, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, τα οποία βασίζονται σε εισαγόμενα εξαρτήματα.

Η νέα βασική έκδοση του μοντέλου ονομάζεται Classic, και είναι το προσιτό επιβατικό αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κάποιος στη Ρωσία, καθώς η τιμή του ξεκινά από 761.500 ρούβλια (περίπου €12.400). Μηχανικά, το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, απόδοσης 90 ίππους, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, που στέλνει την κίνηση στον εμπρός άξονα.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, το αυτοκίνητο δεν διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, αερόσακο συνοδηγού και κλιματισμό, αλλά έχει εξοπλιστεί με εξωτερικά διακοσμητικά στο χρώμα του αμαξώματος, υδραυλικό τιμόνι και ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα, που δεν είχε στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε στοιχείο του εξοπλισμού που απαιτεί εξαρτήματα ξένης προέλευσης για την κατασκευή έχει αφαιρεθεί.