Renault και Nissan αντιμέτωπες με ομαδική αγωγή στη Γαλλία λόγω προβλήματος στον 1.2 TCE κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Renault και η Nissan δέχτηκαν ομαδική αγωγή από δυσαρεστημένους πελάτες τους στη Γαλλία, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα αυτοκίνητά τους που εξοπλίζονται με τον 1.2 TCE κινητήρα.

Ο Christophe Leguevaques, νομικός εκπρόσωπος στην αγωγή κατά των Renault και Nissan, ανέφερε ότι κοινή νομική δράση έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής περί τους 1.100 ανθρώπους.

Η Renault ανέφερε ότι, μολονότι ορισμένα οχήματά της παρουσίασαν κάποια τεχνικά προβλήματα, δεν έθεσαν ποτέ τους πελάτες της σε κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Προσθέτει ότι θα εξέταζε την πληρωμή αποζημίωσης, εξετάζοντας όμως κάθε ατομική περίπτωση ξεχωριστά.

Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να επηρεάζονται από το συγκεκριμένο ζήτημα να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία της Nissan, η οποία θα κάνει τη σχετική διάγνωση για το όχημά τους και θα τους προσφέρει την αναγκαία υποστήριξη,

σημείωσε από την πλευρά της η Nissan.

Ο TCE 1,2 λίτρων κινητήρας τοποθετείται σε αρκετά μοντέλα των δύο εταιριών, όπως στα Renault Megane, Renault Clio και Nissan Micra και οι ιδιοκτήτες τους υποστηρίζουν πως ο κινητήρας σβήνει ενώ το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Η ομαδική αγωγή προσπαθεί να αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημοσιεύσουν εσωτερικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι γνώριζαν για τα προβλήματα, μιας και οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως έχουν στη κατοχή τους εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν, έγγραφα που χρειάζονται νομική εντολή για τη δημοσιοποίηση τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...