Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Michelin για την ανάπτυξη βελτιστοποιημένων ελαστικών επόμενης γενιάς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Namyang της Hyundai στη Νότια Κορέα, όπου παρευρέθηκαν οι Bong-soo Kim, Vice President και Head of Chassis Development Center του Hyundai Motor Group και Georges Levy, Executive Vice President of Automotive Original Equipment της Michelin.

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης συνεργασίας των δύο μερών και θα οδηγήσει σε ένα νέο ταξίδι προς την ανάπτυξη ελαστικών επόμενης γενιάς που θα εξοπλιστούν με τις καθαρές, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας της Hyundai.

Αυτή η συνεργασία με τη Michelin θα οδηγήσει σε πραγματικές καινοτομίες στην τεχνολογία των ελαστικών, ενισχύοντας τη θέση του Ομίλου Hyundai Motor ως ηγέτη στον κλάδο της έξυπνης μετακίνησης.

Με την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας κινητικότητας και της τεχνογνωσίας της Michelin για τα ελαστικά, είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να επιτύχουμε πρωτοποριακές καινοτομίες στη βελτίωση της απόδοσης των ελαστικών,

δήλωσε ο Κim.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της πρώτης πενταετούς συνεργασίας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017 για την από κοινού ανάπτυξη ενός ελαστικού αποκλειστικά για το Ioniq 5 και τη διεξαγωγή πειραμάτων και μεθόδων ανάλυσης σχετικά με τα ελαστικά καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Τα επόμενα τρία χρόνια, η Hyundai και η Michelin θα αναπτύξουν από κοινού τις ακόλουθες καινοτομίες: φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά με αυξημένη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ελαστικά βελτιστοποιημένα για ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς και ένα σύστημα παρακολούθησης ελαστικών σε πραγματικό χρόνο που θα βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η συνεργασία μεταξύ Hyundai Motor Group και Michelin τα τελευταία πέντε χρόνια συνέβαλε στο επιτυχημένο λανσάρισμα του Hyundai Ioniq 5. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η σχέση αυτή επεκτείνεται για ακόμη τρία χρόνια συνεχίζοντας τη συνεργασία μας σχετικά με τις νέες τεχνολογίες υπέρ της ασφαλέστερης και καθαρότερης μετακίνησης.

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Michelin μοιράζονται το ίδιο όραμα και ένα κοινό πάθος για την αριστεία, τις επιδόσεις και την καινοτομία που γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί παράγοντες καθώς προχωράμε στον τομέα της κινητικότητας και αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερες προκλήσεις,

δήλωσε ο Levy.

Τα ελαστικά επόμενης γενιάς που προκύπτουν από τη συνεργασία θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά premium ηλεκτρικά μοντέλα του Hyundai Motor Group. Αυτή η νέα τεχνολογία ελαστικών είναι κρίσιμης σημασίας για την κάλυψη των απαιτήσεων ανθεκτικότητας των ελαστικών καθώς και της οδηγικής απόδοσης.

Ο Όμιλος Hyundai και η Michelin σχεδιάζουν επίσης να διεξάγουν κοινή έρευνα για να αναλύσουν τη φθορά των ελαστικών, το φορτίο των ελαστικών και την τριβή του δρόμου πέρα από τα υπάρχοντα πρότυπα θερμοκρασίας και πίεσης αέρα των ελαστικών. Τα νέα ελαστικά αναμένεται επίσης να βελτιώσουν σημαντικά την οδηγική άνεση των οδηγών, μειώνοντας τους κραδασμούς και τον θόρυβο που δημιουργούνται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε υψηλές ταχύτητες.

Θα διερευνήσουν επίσης τρόπους για να αυξήσουν τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στα ελαστικά στο 50% περίπου του συνολικού βάρους των ελαστικών από 20% που είναι σήμερα.