H Tesla δέχτηκε νέα μήνυση για φυλετικές διακρίσεις σε βάρος μαύρων εργαζομένων

Σχετικά άρθρα

15 μαύροι πρώην και νυν υπάλληλοι της Tesla κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρίας, σε δικαστήριο της Καλιφόρνια. ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν ρατσιστική κακοποίηση και παρενόχληση στα εργοστάσιά της.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι έγιναν αποδέκτες προσβλητικών ρατσιστικών σχολίων και συμπεριφορών από συναδέλφους, διευθυντές και υπαλλήλους ανθρώπινου δυναμικού σε τακτική βάση, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως η παρενόχληση, η οποία συνέβη κυρίως στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont στην Καλιφόρνια, περιελάμβανε τη χρήση της λέξης νέγρος και όρων όπως σκλαβιά ή φυτεία ή τη διατύπωση σεξουαλικών σχολίων, προσθέτοντας ότι “οι τυπικές διαδικασίες λειτουργίας περιλαμβάνουν κραυγαλέα, ανοιχτές και ανεπίτρεπτες φυλετικές διακρίσεις”.

Στην μήνυση, ένας από τους ενάγοντες, ο Teri Mitchell, αναφέρει ότι παρενοχλούνταν τακτικά από συναδέλφους και διευθυντές που χρησιμοποιούσαν ρατσιστικές εκφράσεις και έκαναν δηλώσεις όπως: “Είναι σπάνιο για μαύρους να εργάζονται εδώ. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μπορείτε να μείνετε εδώ.”

Ένας άλλος ενάγων, ο  Nathaniel Aziel Gonsalves, περιέγραψε την παρενόχληση από έναν επόπτη. Η καταγγελία αναφέρει ότι ο επόπτης έλεγε πως ό “ο Gonsalves δεν ήταν όπως οι περισσότεροι μαύροι”, ότι “δεν έκανε γκέτο” και επιπλέον τον αποκάλεσε “ζέβρα” επειδή δεν ήταν “ούτε μαύρος ούτε λευκός”.

Διάβασε επίσης

Πρώην διευθυντής της Tesla μήνυσε την εταιρία για ρατσισμό και για έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Ορισμένοι από τους ενάγοντες τοποθετήθηκαν στις πιο σωματικά απαιτητικές θέσεις στην Tesla ή δεν τους δόθηκε προαγωγή που άξιζαν, σύμφωνα με τη μήνυση. Όπως καταγγέλλει ο Montieco Justice, συνεργάτης παραγωγής στο εργοστάσιο Fremont της Tesla, υποβιβάστηκε αμέσως μόλις επέστρεψε στην Tesla αφού έλαβε αναρρωτική άδεια ως αποτέλεσμα της νόσησης του από κορωνοϊό.

Διάβασε ακόμη

Πρώην υπάλληλoς της Tesla απέρριψε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων

H Tesla, που δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές, είναι αντιμέτωπη με τουλάχιστον 10 αγωγές που αφορούν εκτεταμένες φυλετικές διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση. Στο παρελθόν, έχει αρνηθεί την παράνομη συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζει πολιτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας.

Διάβασε και αυτό

Η Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla για φυλετικές διακρίσεις και κατηγορίες για παρενόχληση

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα