Όπως κάθε χρόνο, στα μέσα του καλοκαιριού (φέτος στις 15 Ιουλίου) η Hyundai διεξάγει την N Day, όπου η κορεάτικη εταιρία παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς. Με αφορμή αυτό, η Hyundai έδωσε μια teaser φωτογραφία του οχήματος, το οποίο κρύβεται κάτω από ένα σεντόνι.

Αυτό φαίνεται να έχει ένα κομψό κουπέ αμάξωμα, με σφηνοειδές εμπρός μέρος και μεγάλη πίσω αεροτομή. Είναι ιδέα μου, ή το σουλούπι όπως κρύβεται κάτω από το σεντόνι μοιάζει με το προφίλ της F40; Ιεροσυλία, το ξέρω.

Στο τίτλο της παραπάνω φωτογραφίας η Hyundai έγραψε:

Θέλετε τη διασκέδαση της οδήγησης στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων;

Αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι αυτό το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Hyundai θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεδομένο, καθώς την ίδια ημέρα η εταιρία θα αποκαλύψει και το Ioniq 5 N, ήτοι την γρήγορη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού crossover της. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το Ioniq 5 N -το οποίο όπως και το Kia EV6 GT– θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), συνολικής απόδοσης 585 ίππων με 740 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και θα μπορεί να φτάσει στην τελική ταχύτητα των 260 χλμ./ώρα.

Σήμερα, η Hyundai προσφέρει 5 N μοντέλα, τα i30 N, i30 Fastback N, Veloster N, i20 N και Kona N. Έως το τέλος του 2022, η εταιρία θα επεκτείνει τη N και N Line γκάμα σε 18 μοντέλα. Το λανσάρισμα των νέων N και N Line μοντέλων θα περιλαμβάνει εκδόσεις σε κάθε σημαντικό segment που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των οδηγών που αγαπούν την γρήγορη οδήγηση.