Η Volkswagen τερματίζει οριστικά τις εργασίες στο ρωσικό εργοστάσιο της στο Νίζνι Νόβγκοροντ

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Volkswagen θα τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, όπου συναρμολογούνταν μοντέλα των VW και Skoda.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε βάσει σύμβασης με την GAZ, αλλά η έλλειψη ανταλλακτικών, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αδυναμία πρόβλεψης των όρων και προϋποθέσεων επανέναρξης των εργασιών φαίνεται να ώθησαν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο να αποχωρήσει από τη χώρα.

Το περασμένο Μάρτιο και λίγες ημέρες μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, εξαιτίας της εισβολή της στην Ουκρανία, η Volkswagen ανέστειλε την παραγωγή στα εργοστάσιά της στις πόλεις Καλούγκα και Νίζνι Νόβογκοροντ, αλλά τώρα -σύμφωνα με το Reuters– η εταιρεία τερματίζει οριστικά τις δραστηριότητές της στο τελευταίο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μίλησε με αξιωματούχους του τοπικού συνδικάτου, οι οποίοι ανέφεραν ότι η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεση της για το κλείσιμο στο προσωπικό του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται περίπου 430 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο εξοπλισμός συναρμολόγησης και άλλα μηχανήματα του εργοστασίου θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της VW στην Καλούγκα, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει άμεσα και απασχολεί περίπου 4.200 εργαζομένους. Αντίθετα, μόλις 200 εργαζόμενοι απασχολούνταν στο εργοστάσιο του Νίζνι Νόβγκοροντ και η πλειονότητα από αυτούς είχαν ήδη παραιτηθεί οικειοθελώς.

Η συμφωνία που οδήγησε στη λειτουργία του εργοστασίου του Νίζνι Νόβγκοροντ υπεγράφη από τη Volkswagen και την GAZ το 2011. Έκτοτε, έχει συναρμολογήσει περισσότερα από 400.000 οχήματα, και πιο πρόσφατα, κατασκεύαζε το Volkswagen Taos, και τα Skoda Kodiaq, Karoq και Octavia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η GAZ δεν σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο και αναζητά άλλες επιλογές.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...