VW: Αναστολή λειτουργίας δύο εργοστασίων της στη Γερμανία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα αναστείλει για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες τη λειτουργία των εργοστασίων της στο Τσβικάου και στη Δρέσδη στη Γερμανία, εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών που κατασκευάζονται στην Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει πως περίπου 1.200 αυτοκίνητα δεν θα κατασκευάζονται καθημερινά, με την γερμανική εταιρία να θεωρεί αδύνατο να υπολογίσει πόσες ημέρες θα χρειαστεί να μείνουν εκτός λειτουργίας τα εργοστάσιά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Herbert Diess, εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και γνωστοποίησε τη βούληση της εταιρίας να στηρίξει συνεργάτες της που βρίσκονται στη χώρα, βοηθώντας τους να απομακρυνθούν. Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες του πολέμου και των κυρώσεων που ανακοίνωσε η ΕΕ, η VW έχει συστήσει ομάδα εργασίας που θα τις αποτιμήσει και θα καταρτήσει σχέδιο δράσης.

Ως μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που απασχολεί 660.000 εργαζόμενους, παρακολουθούμε την επίθεση στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι βιώσιμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου,

δήλωσε ο Diess και επισήμανε ότι οι αγορές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη VW – το 2021, όλες οι μάρκες του VW Group παρέδωσαν σχεδόν 660.000 αυτοκίνητα σε αυτές τις αγορές- ενώ νοτιοδυτικά της Μόσχας, στη πόλη Καλούγκα, η εταιρία διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων.

Το κυριότερο τώρα είναι να φροντίσουμε για την ασφάλεια των εργαζομένων,

πρόσθεσε ο επικεφαλής της VW και ανέφερε ότι στους υπαλλήλους στην Ουκρανία έχει δοθεί εδώ και μέρες η δυνατότητα απομάκρυνσης από τη χώρα, αλλά ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας είναι για την ώρα κλειστός.

Την ίδια ώρα η Mercedes-Benz δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη εάν και σε ποιο βαθμό θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους προμηθευτές της στην Ουκρανία. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εκφράζει και ο Ola Kallenius, CEO της Mercedes-Benz, που διατηρεί εργοστάσιο αυτοκινήτων κοντά στη Μόσχα,

Ελπίζω ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση, παρακολουθούμε την κατάσταση με πολλή προσοχή. Για εμάς προηγείται η ασφάλεια των ανθρώπων, τα επαγγελματικά έπονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr