Hennessey: Δεν βιαζόμαστε να κάνουμε ρεκόρ τελικής ταχύτητας με το Venom F5

Σχετικά άρθρα

Σε σημερινή του συνέντευξη, ο John Hennessey μίλησε -μεταξύ άλλων- για το Venom F5 και το “κυνήγι” των ρεκόρ τελικής ταχύτητας κορυφαίων κατασκευών, τονίζοντας ότι για το δικό του hypercar δεν είναι πλέον αυτοσκοπός, λόγω του μεταβαλλόμενου τοπίου για αυτά τα οχήματα υψηλής απόδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος επιχειρηματίας δήλωσε:

Η κορυφαία τελική ταχύτητα γίνεται σχετική μόνο όταν υπάρχει αντιπαλότητα. Μακάρι η Bugatti να είχε τρέξει και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά καταλαβαίνω γιατί δεν το έκαναν. Για εμάς, υπάρχει λιγότερη ώθηση και επείγουσα ανάγκη, καθώς θέλουμε να ηρεμήσει όλο αυτό που έγινε με την SSC [Tuatara].

Για μερικούς ανθρώπους η αντίληψη είναι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, επειδή είμαστε και οι δύο από την Αμερική, αλλά κατασκευάζουμε και θα παραδώσουμε 12-14 αυτοκίνητα φέτος, ενώ δεν έχω ιδέα τι κάνει η SSC, δεν είναι δική μου δουλειά.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσω ότι η Bugatti έχει δηλώσει ότι δεν θα επιχειρήσει να κάνει ξανά ρεκόρ ταχύτητας, μετά την επίτευξη των 490,484 χλμ/ώρα (304,773 μίλια/ώρα) με την Chiron Sport στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien, το οποίο όμως δεν πιστοποιείται ως επίσημο ρεκόρ, καθώς έγινε μόνο προς μια κατεύθυνση. Παρομοίως, η Mercedes έχει δηλώσει ότι δεν θα προσπαθήσει να νικήσει την Bugatti με την AMG One, όσον αφορά την τελική ταχύτητα.

Ωστόσο, ο Hennessey αναφέρει ότι ο στόχος για επίτευξη τελικής ταχύτητας άνω των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ/ώρα) είναι στα πλάνα του, απλά όχι στα άμεσα, λέγοντας:

Μόλις παραδώσαμε το πρώτο μας αυτοκίνητο, επομένως δεν χρειάζεται να είμαστε στην επικαιρότητα ταυτόχρονα και για την τελική ταχύτητα. Αλλά προχωράμε σταθερά γρήγορα στις δοκιμές.

Πράγματι, τον περασμένο Φεβρουάριο στις τελευταίες δοκιμές του, το αμερικάνικο hypercar κατάφερε να πιάσει τα 271,6 μίλια/ώρα (437,1 χλμ/ώρα) στο Johnny Bohmer Proving Grounds στη Φλόριντα. Εκεί, η Hennessey πήγε ένα Venom F5 για να πραγματοποιήσει τελικές ρυθμίσεις για το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης, τον κινητήρα και την αεροδυναμική.

Συνεχίζοντας, ο Hennessey είπε ότι η εταιρεία αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το Venom Roadster, επειδή υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες για αυτό, προσθέτοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν περισσότερες εκδόσεις του αργότερα.

ΠηγήTop Gear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...