Η Porsche κατασκεύασε μια 911 Sally εμπνευσμένη από τη ταινία Cars

Σχετικά άρθρα

Η Porsche σε συνεργασία με την Pixar κατασκεύασαν μια μοναδική 911, την 911 Sally Special όπως την ονόμασαν, που αντλεί έμπνευση από τη Sally Carrera, τον cartoon χαρακτήρα της ταινίας Cars που είχε βασιστεί σε μια Porsche 911 Carrera του 2002, το έτερον ήμισυ του Lightning McQueen.

Η ταινία Cars βγήκε στους κινηματογράφους πριν 20 χρόνια, με ανθρώπους της Style Porsche στο Weissach και της Porsche Exclusive Manufaktur στη Στουτγάρδη συνεργάστηκαν με μια μικρή ομάδα από τα Pixar Animation Studios με επικεφαλής τον σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας Cars, Bob Pauley, και τον Creative Director, Jay Ward, για να κάνουν πραγματικότητα τα πλάνα τους.

Η Porsche σημειώνει ότι η 911 Sally Special δεν είναι αντίγραφο του χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, αλλά είναι εμπνευσμένη από το αυτοκίνητο της ταινίας και βασίζεται στη τελευταία γενιά της Porsche 911 GTS (992).

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο αποκλειστικά γι’αυτό “Sally Blue” μεταλλικό χρώμα, διαθέτει νέες ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, ειδικές υφασμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, όπως και ειδικά ταμπελάκια, με το κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης στο τιμόνι να γράφει “Kachow! Mode

Κίνηση παίρνει από τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 480 ίππων με 570 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 7-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η 911 Sally Special κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Zuffenhausen και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s τον επόμενο Σάββατο στο Pebble Beach, με το σύνολο των εσόδων να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Συγκεκριμένα θα δοθούν για την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αλλάζουν τη ζωή σε κορίτσια και σε νεαρές γυναίκες μέσω της Girls Inc, αλλά και για την παροχή βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, η Porsche Design για να συμπληρώσει την μοναδική Sally Carrera, δημιούργησε ένα αποκλειστικό ρολόι που συνοδεύει το αυτοκίνητο.

Ο αγοραστής εκτός από το ρολόι θα πάρει επίσης ένα κάλυμμα αυτοκινήτου και ένα δεύτερο σετ τροχών. Επιπλέον, θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο με σχέδια από τον σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας Cars, Bob Pauley.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr