Η Ford πατεντάρει app που δείχνει στους πεζούς πότε τα αυτόνομα οχήματα δεν θα σταματήσουν για αυτούς

Σχετικά άρθρα

Η Ford κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνιών (PDF) που περιγράφει την λειτουργία μιας εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει στα αυτοκίνητα που λειτουργούν σε λειτουργία αυτόματης οδήγησης να επικοινωνούν με τους πεζούς μέσω των τηλεφώνων τους και να τους ενημερώσουν εάν θα σταματήσουν για να περάσουν οι πεζοί ή όχι.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, το αυτόνομο όχημα θα κοινοποιεί στις προθέσεις του στον πεζό μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ παράλληλα το όχημα θα συλλέγει πληροφορίες μέσω μηχανικής εκμάθησης ώστε τα αυτόνομα οχήματα να μαθαίνουν πότε θα πρέπει να σταματούν και πότε όχι ώστε να περάσουν οι πεζοί.

Το κατά πόσο η εφαρμογή αυτή θα περάσει στη παραγωγή παραμένει άγνωστο, αλλά έχει αρκετά μειονεκτήματα, μιας και δεν είναι αμφίδρομη, με μόνο το αυτόνομο όχημα να έχει την δυνατότητα να δείξει τις προθέσεις του στον πεζό και όχι το αντίθετο.

Επιπλέον δεν είναι και το πιο ασφαλές κάποιος να σκανάρει συνέχεια μια διάβαση προκειμένου να γνωρίζει εάν θα μπορεί να την διασχίσει με ασφάλεια ή όχι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...