Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Toto Wolff αποκάλυψε πως εξακολουθεί να σκέφτεται τα γεγονότα του περσινού Grand Prix του Άμπου Ντάμπι που στοίχισαν στον Lewis Hamilton τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Το σκέφτομαι κάθε μέρα. Αλλά δέχομαι πως ο Max κέρδισε το πρωτάθλημα γιατί είναι ένας πρωταθλητής που το άξιζε. Πώς εξελίχθηκε; Νομίζω ότι έχω αξίες γύρω από τη δικαιοσύνη και ειδικά την αθλητική δικαιοσύνη. Αυτό είναι που μου παρέχει τη θεμελιώδη αγάπη μου για το άθλημα. Δυστυχώς, εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρχαν αυτές οι αξίες.

Η αλήθεια είναι πως παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα στην αίθουσα του τότε διευθυντή αγώνων, Michael Masi, ειδικά που πρόσφατα ανακαλύφθηκε πως ο Masi υπέγραψε Σύμβαση Εμπιστευτικότητας (NDA) για να μην μιλήσει ποτέ για το περιστατικό.

Ο Wolff εξήρε τις αποφάσεις και τη στάση του νέου προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, λέγοντας πως αναλογιζόμενος τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ben Sulayem, κάποιες “δυσκολίες” ήταν αναπόφευκτες, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή προσέγγισης που θέλει να φέρει ο νέος πρόεδρος.

Νομίζω ότι ο Mohammed Ben Sulayem, ο τρόπος με τον οποίο προσλαμβάνει και στρατολογεί κόσμο μου δείχνει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει.

Κάθε προσωπικότητα έχει τα πλεονεκτήματά της και νομίζω ότι ο πρωταρχικός στόχος της διαφάνειας, της παροχής καλής διακυβέρνησης και ενός καλού πλαισίου είναι αυτό που βλέπω να συμβαίνει.

Θα υπάρξουν ανωμαλίες στο δρόμο επειδή οι άνθρωποι του Mohammed θα πρέπει να αναλάβουν την θέση τους και όλοι πρέπει να βρουν τους ρόλους τους; Ναι, σίγουρα. Αλλά είμαι ευχαριστημένος με το πώς πάει. Είναι ανοιχτόμυαλοι. Δεν είναι δογματικοί, ούτε πεισματάρηδες. Για μένα είναι διαφανείς, ειλικρινείς και έχουν ακεραιότητα.