Η μοναδική μονάδα παραγωγής της Subaru εκτός Ιαπωνίας βρίσκεται στην πόλη Lafayette της πολιτείας της Indiana στην Αμερική, και σήμερα ανακοινώθηκε ότι έπιασε ένα σημαντικό ορόσημο.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εργοστάσιο κατασκεύασε το 5.000.000στό “made in USA” αυτοκίνητο της Subaru, με το ορόσημο να συμπίπτει με το 35ο έτος του εργοστασίου.

Το “τυχερό” αυτοκίνητο ήταν ένα Subaru Outback στην έκδοση Wilderness και βαμμένο στο μπλε Geyser Blue χρώμα. Σήμερα, η Subaru of Indiana Automotive (SIA) κατασκευάζει αποκλειστικά αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρίας, καθώς στο παρελθόν από αυτό έβγαιναν τα Isuzu Rodeo, Honda Passport και Toyota Camry.

Κατά την ίδρυσή του στις 17 Μαρτίου 1987, το αμερικάνικο εργοστάσιο ήταν κοινοπραξία μεταξύ της Subaru και της Isuzu. Όταν ξεκίνησε η παραγωγή στις 11 Σεπτεμβρίου 1989, το Subaru Legacy και το Isuzu Pickup ήταν τα πρώτα που βγήκαν από εκεί, ενώ στην πάροδο των χρόνων στο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί 11 διαφορετικά μοντέλα για τέσσερις ξεχωριστούς κατασκευαστές.