Η Toyota ανέστειλε τις εργασίες στο εργοστάσιό της στο Σιτσουάν της Κίνας, λόγω έλλειψης σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έχουν προκληθεί εξαιτίας του πρωτόγνωρου καύσωνα, του χειρότερου των τελευταίων 60 ετών που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Σετζουάν στην Κίνα εξέδωσε εντολή με την οποία καλεί τα περισσότερα εργοστάσια της περιοχής, μεταξύ των οποίων είναι το εργοστάσιο της Toyota, αλλά και εργοστάσια προμηθευτών της, να σταματήσουν την παραγωγή τους από από τη περασμένη Δευτέρα έως το Σάββατο 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές της ασιατικής χώρας για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχιση των διακοπών, καθώς οι Αρχές επικαλούνται προβλήματα μειωμένης επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντας πως η απόφαση να σταματήσουν τη λειτουργίας τους τα εργοστάσια ήταν αναγκαία κίνηση προκειμένου να μην στερηθούν την ηλεκτρική ενέργεια τα νοικοκυριά και οι απαραίτητοι κοινοτικοί φωτισμοί.

Η κίνηση προκαλεί ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα “παγώματα” στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας και κατά συνέπεια στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.