Η Bentley Mulliner Batur έκανε το ντεμπούτο της στο Pebble Beach, με το Batur να κατασκευαστεί σε μόλις 18 μονάδες, με κόστος 1,95 εκατ. ευρώ προ φόρων, με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν ήδη πουληθεί.

Το Batur έχει νέα LED φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, μοναδικής σχεδίασης ζάντες 22″ και υπεύθυνος για τη σχεδίασή του είναι ο Andreas Mindt. Το αυτοκίνητο φέρει την ολοκαίνουργια σχεδιαστική γλώσσα της Bentley, η οποία παρουσιάζει θέματα και φόρμες που θα καθορίσουν τη μελλοντική σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας.

Κίνηση παίρνει από τον W12 twin-turbo 6.000 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 740 ίππων με 1.000 Nm ροπής, καθιστώντας το μοντέλο το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της βρετανικής εταιρίας.

Εξοπλίζεται με μια προηγμένη αερανάρτηση, ενεργές ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Το εσωτερικό του Batur αντλεί έμπνευση από το Bacalar, με την Bentley να προσφέρει 3 επιλογές βιώσιμων υλικών: δέρμα Σκωτίας και Ιταλίας καθώς και faux σουέτ Dinamica.

Τα πατάκια είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο νήμα, ενώ αντί για ανθρακονήματα η Bentley χρησιμοποιεί ένα φυσικό σύνθετο υλικό που λέει ότι προέρχεται από πιο βιώσιμες πηγές. Επιπλέον η Bentley προσφέρει ακόμη και εξαρτήματα τρισδιάστατα εκτυπωμένα από χρυσό 18 καρατίων.