VW: Πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών στη Νορβηγία από το 2024

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζει να αυξάνεται μήνα με τον μήνα το ποσοστό πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία, μιας και τον Ιούλιο το 70,7% των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στη χώρα ήταν αμιγώς ηλεκτρικά και αν προστεθεί και το 21,3% των υβριδικών (HEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) μοντέλων, τότε το 92,0% των πωλήσεων ήταν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, με τα βενζινοκίνητα μοντέλα να αποτελούν το 3,4% και τα πετρελαιοκίνητα το 4,6%.

Αντίστοιχα, από την αρχή του 2022, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέλαβαν το 78,3% της πίτας των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην σκανδιναβική χώρα, με τα HEV και PHEV να είναι 14,6%, ενώ τα βενζινοκίνητα μοντέλα αποτελούν το 3,5% και τα πετρελαιοκίνητα το υπόλοιπο 3,5%.

Αξιολογώντας τα παραπάνω νούμερα και χτίζοντας ταυτόχρονα μια γεμάτη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, η Volkswagen αποφάσισε ότι από 1 Ιανουαρίου του 2024 θα διακόψει τις πωλήσεις βενζίνης, ντίζελ και υβριδικών αυτοκινήτων στην αγορά της Νορβηγίας και θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό ανακοίνωσε την απερχόμενη Πέμπτη σε μια εκδήλωση στην Arendalsuka, ο Ulf Tore Hekneby, επικεφαλής του εισαγωγέα της Volkswagen στη χώρα, Harald A. Moller.

Πηγήpostsen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

VW και Xpeng αναπτύσσουν από κοινού πλατφόρμα για προσιτά ηλεκτρικά

Το καλοκαίρι του 2023, η VW εξαγόρασε το 4,99% της κινέζικης XPeng με σκοπό να ενισχύει την θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου, επιδιώκοντας την...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...