Tesla: Έγινε το split της μετοχής της σε αναλογία 3 προς 1

Σχετικά άρθρα

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Tesla ολοκλήρωσε το split της μετοχής 3 προς 1, κάτι που σημαίνει ότι η κάθε μετοχή κοστίζει το ένα τρίτο σε σχέση με την χθεσινή της αξία. Με δεδομένο ότι η τιμή της μετοχής έκλεισε περίπου στα 900 δολάρια χθες, αυτήν την ώρα η μετοχή της Tesla κοστίζει 301,24 δολάρια.

Να σημειωθεί πως το split των μετοχών έχει στόχο οι υπάρχουσες μετοχές μιας επιχείρησης να διαιρεθούν σε περισσότερες ώστε να μειωθεί η τιμή τους αναλογικά και να μην αλλάξει η συνολική αξία των μετοχών που έχει στα χέρια του κάθε μέτοχος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο split της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια, με την Tesla να αναφέρει:

Η επιτυχία μας εξαρτάται από την προσέλκυση και την διατήρηση σπουδαίων ταλέντων όχι μόνο μέσω της παροχής ενός αξιοσέβαστου, ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμου περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και μέσω της προσφοράς εξαιρετικών πλεονεκτημάτων και εξαιρετικά ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, προσφέρουμε σε κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα να αποκτήσει μετοχές. Από τη διάσπαση των μετοχών μας τον Αύγουστο του 2020 έως τις 6 Ιουνίου 2022, η τιμή της μετοχής μας έχει αυξηθεί κατά 43,5%. Παρότι η αύξηση αυτή ωφέλησε υπερήμερά τους εργαζομένους μας όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το πότε θα ενταχθούν, έχουν πρόσβαση στα ίδια πλεονεκτήματα.

Πιστεύουμε ότι η διάσπαση των μετοχών θα βοηθούσε στην επαναφορά της αγοραίας τιμής των κοινών μετοχών μας, έτσι ώστε οι υπάλληλοί μας να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των μετοχών τους, κάτι που, κατά την άποψή μας, μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων.

Επιπλέον, καθώς οι μικροεπενδυτές έχουν εκφράσει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για επενδύσεις στις μετοχές μας, πιστεύουμε ότι η διάσπαση των μετοχών θα κάνει επίσης τις κοινές μετοχές μας πιο προσιτές στους ιδιώτες μετόχους μας.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla προσφέρει μέσω της πιο πρόσφατης over-the-air αναβάθμισης (2022.24.5), μια νέα λειτουργία “Προφίλ” που βασίζεται σε cloud και δίνει την δυνατότητα στον κάθε οδηγό να μεταφέρει αυτόματα τις ρυθμίσεις του (ρυθμίσεις καθισμάτων, καθρεπτών, Autopilot, κλιματισμού, οδήγησης, πλοήγησης, πολυμέσων και κοινής χρήση δεδομένων) σε όποιο αυτοκίνητο της Tesla βρεθεί, βάζοντας απλά τα στοιχεία του στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η 2022.24.5 έκδοση λογισμικού δίνει τη δυνατότητα επιλογής της θέσης της οθόνης της κάμερας τυφλού σημείου, την απεγκατάσταση βιντεοπαιχνιδιών για την απελευθέρωση χώρου στον σκληρό δίσκο, την απενεργοποίηση των ήχων λειτουργίας Sentry που μπορεί να ενοχλήσουν τους γείτονες, με τον έλεγχο του κλιματισμού των πίσω επιβατών να αποκτά ρύθμιση Auto.

Τέλος η Tesla αύξησε την τιμή του FSD (Full Self-Driving) από τα 12.000 στα 15.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...