Η Porsche θέλει να κατασκευάζει 80.000 ηλεκτρικές Macan κάθε χρόνο

Σχετικά άρθρα

Οι πωλήσεις της ηλεκτρικής Macan θα ξεκινήσουν από το 2024 και η Porsche ευελπιστεί να κατασκευάζει ετησίως 80.000 τέτοιες. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής παραγωγής της γερμανικής εταιρίας, Albrecht Reimol, λέγοντας:

Παράγουμε περισσότερες από 80.000 μονάδες της τρέχουσας γενιάς της Macan ετησίως. Μακροπρόθεσμα, σχεδιάζουμε επίσης να παράγουμε την αμιγώς ηλεκτρική Macan σε αυτή την κλίμακα.

Η νέα ηλεκτρική Macan θα πωλείται παράλληλα με την προηγούμενη γενιά για περίπου 2 χρόνια, προτού καταργηθεί το μοντέλο με τους κινητήρες βενζίνης.

Η ηλεκτρική Macan βασίζεται στην PPE πλατφόρμα και θα προσφέρει “σημαντικά” μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με την Taycan που θα ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, με την PPE πλατφόρμα να δίνει στην Porsche την δυνατότητα να κάνει τη νέα Macan πιο αεροδυναμική.

Η μπαταρία θα έχει βάρος κοντά στα 600 κιλά, θα βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και θα μπορεί να φορτίσει και με ταχυφορτιστή 270 kW.

Η δυνατότερη έκδοση θα ονομάζεται Macan Turbo S και θα φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής. Όπως στην Taycan, έτσι και στην Macan θα υπάρχει και Turbo έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...