Πριν από ένα χρόνο, η Novitec απέκτησε μια Μaserati MC20, ώστε να ετοιμάσει εγκαίρως κάποιο πακέτο αναβάθμισης για το ιταλικό μοντέλο, και σήμερα ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος μας το παρουσιάζει.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η Novitec πρόσθεσε ένα ζευγάρι πλευρικά πτερύγια στις εισαγωγές του μπροστινού προφυλακτήρα και μια ελαφρώς μεγαλύτερη πίσω ducktail αεροτομή, κατασκευασμένη από carbon. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιήθηκε για τα ένθετα του καπό και για τα ένθετα στις πλαϊνές εισαγωγές αέρα, με τα πρόσθετα αεροδυναμικά μέρη να μην αλλοιώνουν τον καθαρό σχεδιασμό της MC20.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο πατάει πλέον σε νέες σφυρήλατες ζάντες της Vossen (NF 10), διαστάσεων 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω. Οι aftermarket ζάντες συνδυάζονται με τη χαμηλωμένη ανάρτηση, με τα σπορ ελατήρια της Novitec να φέρουν την MC20 πιο κοντά στο έδαφος κατά 25 χλστ..

Μηχανικά, η Novitec βελτιώνει τον 3,0-λίτρο twin-turbo V6 κινητήρα, τοποθετώντας δύο plug-and-play μονάδες N-TRONIC και μια νέα εξάτμιση. Ως αποτέλεσμα, η συνολική ισχύς αγγίζει τα 711 άλογα και τα 818 Nm ροπής, όταν από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm. Η αύξηση της ισχύος έχει θετική επίδραση στις επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,8 δευτ. (-0,1 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 325 χλμ/ώρα.