Ένα νέο πρωτότυπο παρουσίασε η Volkswagen, το Gen.Travel όπως το ονομάζει, με την γερμανική εταιρία να το περιγράφει ως το κατάλληλο όχημα για τα αυτόνομα ταξίδια του μέλλοντος, μιας και το αυτοκίνητο δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ.

Συνδυάζει στοιχεία από σεντάν, MPV και minivan μοντέλα, έχοντας πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και ενεργή ανάρτηση Active Body Control (eABC) που υπολογίζει εκ των προτέρων τις πλευρικές και κάθετες κινήσεις, όπως οι στροφές, η επιτάχυνση και το φρενάρισμα, έτσι ώστε να βελτιστοποιεί αυτόματα το στυλ και την τροχιά “οδήγησης”.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η VW βλέπει ένα μέλλον στο οποίο η πλήρως αυτόνομη οδήγηση (επίπεδο 5) θα είναι δυνατή για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, οδηγώντας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Στο εσωτερικό του VW Gen.Travel Design Study μπορούν να μεταφερθούν έως και 4 επιβάτες, με τα μπροστά καθίσματα να μπορούν να μετατραπούν και σε κρεβάτι, ενώ ο κρυφός φωτισμός προσαρμόζεται ανάλογα έτσι ώστε να συμβάλει ώστε οι επιβάτες να μπορούν να κοιμηθούν ευκολότερα αλλά και να ξυπνήσουν με φυσικό τρόπο.

Υπάρχει ρύθμιση για οικογένειες που κρατά τα παιδιά απασχολημένα παίζοντας παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.