Το πρώτο Nissan GT-R50 στην αγορά των “μεταχειρισμένων”

Σχετικά άρθρα

Η Nissan και η Italdesign ήθελαν τον Μάρτιο του 2020, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, να παρουσιάσουν το πρώτο GT-R50 By Italdesign παραγωγής, αλλά η έκθεση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, η τελική έκδοση του μοντέλου έκανε το ντεμπούτο της τον Μάιο του 2020, και το Νοέμβριο του 2021 η Italdesign έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου είχε ανακοινωθεί ότι θα περιοριστεί στα 50 αυτοκίνητα, με την Nissan να κάνει επισήμως γνωστό την 1η Ιουλίου του 2022 ότι έκλεισε το βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου. Σήμερα, βλέπουμε το πρώτο GT-R50 να γίνεται διαθέσιμο στην αγορά των “μεταχειρισμένων”, με την Legendary Motorcar στο Οντάριο του Καναδά να πουλά ένα.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων αναφέρει ότι είναι το 11ο από τα μόλις 19 αυτοκίνητα που βγήκαν στην παραγωγή, καθώς δεν βρέθηκαν 50 συλλέκτες για να το αγοράσουν. Αυτό δεν φαίνεται παράλογο, καθώς η τιμή του Nissan GT-R50 By Italdesign καινούριου ήταν στα €990.000, χωρίς φόρους, με την Legendary Motorcar να μην ανακοινώνει το ποσό που θέλει για να το αποχωριστεί.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν έχει διανύσει ούτε ένα χιλιόμετρο από τη στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο και είναι βαμμένο στο ασημί Liquid Silver χρώμα, με κόκκινες λεπτομέρειες της Nismo, με το προαιρετικό αυτό χρώμα να κοστίζει επιπλέον 25.000 ευρώ της τιμή του αυτοκινήτου. Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο διαθέτει την προαιρετική πίσω -υδραυλικά ελεγχόμενη- αεροτομή, η τιμή της οποίας άγγιξε τα 35.000 ευρώ.

Η παραγωγή του GT-R50 By Italdesign γινόταν στο χέρι από την ιταλική εταιρία, που εδρεύει στο Τορίνο και μηχανικά βασίζεται στο τελευταίο Nissan GT-R Nismo. Κάτω από το καπό φορά τον 3,8 λίτρων V6 κινητήρα (V638RETT), που έχει τροποποιηθεί ειδικά από την Nismo και αποδίδει 720 άλογα με 780 Nm ροπής. Ο κινητήρας διαθέτει νέα turbo, νέα πιστόνια, νέες μπιέλες, νέους εκκεντροφόρους και νέο καταλύτη.

Επίσης το GT-R50 By Italdesign φέρει φρένα της Brembo, βελτιωμένο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ανάρτηση της Bilstein και ζάντες 21″ με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 255/35 μπροστά και 285/30 πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...