Η Volkswagen πουλά το εργοστάσιο της στη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για το εργοστάσιο της στην Καλούγκα της Ρωσίας, θέτοντας έτσι άδοξο τέλος στην επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ που είχε επιχειρήσει προ 13 ετών στη ρωσική αγορά.

Αιτία ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έχει πρακτικά κατεβάσει το διακόπτη στη λειτουργία του εργοστασίου από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Παρ’ ότι η VW δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την έξοδο της από τη Ρωσία, όπως άλλες εταιρείες, η απόφαση της να διακόψει την συνεργασία της με τη ρωσική Gaz, η οποία σε δικό της εργοστάσιο συναρμολογούσε ορισμένα μοντέλα της VW, σε συνδυασμό με το πωλητήριο στο εργοστάσιο της Καλούγκα, ουσιαστικά σηματοδοτούν την αποχώρηση των Γερμανών από τη χώρα.

Πέραν του ηθικού χαρακτήρα της αποχώρησης, ρόλο παίζει και το γεγονός πως ο πόλεμος έχει καταστήσει δυσεύρετες ορισμένες πρώτες ύλες και ανταλλακτικά εντός Ρωσίας, αναγκαία για τη λειτουργία του εργοστασίου. Επομένως η αναζήτηση επενδυτή αποτελεί μονόδρομο.

Το εργοστάσιο βρίσκεται 190 χιλιόμετρα νότια από την Μόσχα, απασχολεί 4.200 άτομα και είχε εγκαινιαστεί το φθινόπωρο του 2009 παρουσία του τότε επικεφαλής της VW, Martin Winterkorn και του ίδιου του Βλαδίμηρου Πούτιν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...