Δες όλες τις λεπτομέρειες του Alpine A110 R

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα και λίγα 24ωρα πριν την διεξαγωγή του Ιαπωνικού GP, η Alpine αποκάλυψε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το A110 R, και στο παρακάτω video έχεις την ευκαιρία να δεις όλες τις σχεδιαστικές και μηχανικές λεπτομέρειες του γαλλικού “όπλου”, καθώς και τις διαφορές που έχει με την έκδοση που φέρει την υπογραφή του Fernando Alonso.

Το A110 R είναι πιο ακραίο, πιο ελαφρύ, πιο βελτιωμένο και πιο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα σπορ από ποτέ, με τη γαλλική εταιρία να αναφέρει ότι το γράμμα “R” προέρχεται από την λέξη radical (ριζοσπαστικό).

Η αεροδυναμική απόδοση της έκδοσης έχει βελτιωθεί σημαντικά και διαθέτει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και μειωμένη αντίσταση. Το καπό, το πίσω παράθυρο και ο διαχύτης έχουν επανασχεδιαστεί ειδικά για αυτό το νέο μοντέλο, ενώ και οι ζάντες είναι νέες. Όλα αυτά τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από carbon, με τη μείωση του βάρους του να αγγίζει τα 34 κιλά από το A110 S, φτάνοντας συνολικά τα μόλις 1.082 κιλά.

Οι carbon ζάντες ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, διαστάσεων 215/40 εμπρός και 245/40 πίσω. Μηχανικά, ο 1.800άρης τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 300 άλογα και 340 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις 2.400 έως τις 6.000 σ.α.λ. Χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 285 χλμ/ώρα.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Alpine A110 R με αρκετό carbon

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Δες το εργοστάσιο της Xiaomi να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτ.

Στα τέλη του περασμένου έτους η Xiaomi εισήλθε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας το SU7. Οι παραγγελίες αυτού άνοιξαν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με...