Ο Sebastien Ogier πέτυχε την πρώτη του νίκη στην υβριδική εποχή του WRC, κερδίζοντας το Rally Ισπανίας, συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση του τίτλου των πρωταθλήματος των κατασκευαστών για την Toyota Gazoo Racing. Αυτό είναι το 6ο πρωτάθλημα της Toyota στην ιστορία του WRC. Ο Ogier κατακτά τη νίκη στο Rally Ισπανίας για 4η φορά, ενώ είναι η 55η νίκη του στην ιστορία του WRC.

Δεύτερος τερμάτισε ο Thierry Neuville, όντας 16,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier, με τον φετινό πρωταθλητή Kalle Rovanpera, να τερματίζει στη τρίτη θέση, 34,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο. Ακολούθησαν οι Tanak, Sordo, Evans και Katsuta.

Ο Neuville πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς της Power Stage, ο Evans τους 4, ο Sordo τους 3, ο Ogier τους 2 και ο Rovampera τον 1.

Ο επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing Jari-Matti Latvala είπε:

Είναι υπέροχο να εξασφαλίσουμε τον τίτλο εδώ. Ο τελευταίος αγώνας στην Ιαπωνία είναι ο εντός έδρας αγώνας για την Toyota, οπότε τώρα μπορούμε να είμαστε πολύ πιο χαλαροί πηγαίνοντας εκεί. Εάν μπορέσουμε να κερδίσουμε εκεί, θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες γιορτές!

Επόμενος και τελευταίος αγώνας της σεζόν, το Rally Ιαπωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου.