Toyota GR Supra GT4 Evo

Σχετικά άρθρα

Η Toyota Gazoo Racing αποκάλυψε την αναβαθμισμένη έκδοση της GR Supra GT4, στην οποία προσθέτει το λογότυπο Evo στο όνομα της. Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις εντοπίζονται στην ανάρτηση, την πέδηση και στη μετάδοση κίνησης.

Από τον Ιούλιο του 2019, όταν ξεκίνησε η διάθεση της GR Supra GT4, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πουλήσει περισσότερα από 50 αγωνιστικά, τα οποία έχουν τερματίσει πάνω από 100 φορές στο βάθρο και έχουν κατακτήσει 50 νίκες σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα της GT4 κατηγορίας.

Ακούγοντας τα σχόλια των πελατών και των οδηγών, οι μηχανικοί της Toyota Gazoo Racing συνέχισαν την ανάπτυξη του αγωνιστικού, με το σύστημα πέδησης να είναι της Brembo και να διαθέτει εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 390 χλστ. μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 355 χλστ. πίσω. Το σύστημα έχει νέα σχεδίαση και διαφορετικές ρυθμίσεις για το ABS.

Από πλευράς ανάρτησης το αυτοκίνητο διαθέτει νέα αγωνιστικά αμορτισέρ της KW με γόνατα McPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, αλλά πατά σε νέα αντιστρεπτική μπάρα και σύμφωνα με την Toyota, το αγωνιστικό είναι πιο εύκολο στην οδήγηση για φιλόδοξους ερασιτέχνες οδηγούς, ενώ παρέχει επίσης εξαιρετική απόδοση για τους επαγγελματίες αγώνες.

Το αγωνιστικό διαθέτει αγωνιστικό ρεζερβουάρ, αγωνιστική τάπα και φορά τον 3,0-λιτρο turbo εξακύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για την απόδοση του κινητήρα, αλλά η ροπή έχει ανέβει στα 660 Nm. Υπάρχει νέα ECU της Marelli, εξάτμισης της Akrapovic, εξοπλίζεται με νέο άξονα μετάδοσης και με μπλοκέ διαφορικό της Drexler, με τον άξονα μετάδοσης να είναι της GKN Motorsport.

Η Toyota Gazoo Racing δέχεται ήδη παραγγελίες για τo GR Supra GT4 Evo, με την τιμή να ορίζεται στα 186.000 ευρώ. Οι υφιστάμενοι κάτοχοι του GR Supra GT4 θα μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν τα αγωνιστικά τους στις προδιαγραφές του Evo. Το μοντέλο θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις 24 ώρες της Daytona τον Ιανουάριο του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...