Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Tesla μεταφέρει περίπου 200 μηχανικούς και προσωπικό παραγωγής από το πρόσφατα αναβαθμισμένο εργοστάσιο της στη Σαγκάη στην Κίνα στο Gigafactory του Fremont στην Καλιφόρνια.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι οι μηχανικοί αυτοματισμού και ελέγχου να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής και στη μείωση των χρόνων παράδοσης. Οι μηχανικοί θα μείνουν στο εργοστάσιο της Αμερικής για τουλάχιστον τρεις μήνες προκειμένου να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες εργασίες, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα.

Η Tesla αναβάθμισε πρόσφατα το Gigafactory της Σαγκάη, με στόχο την αύξηση των παραδόσεων κατά 50%. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στην Κίνα έχει αυξηθεί σε περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα ετησίως, ενώ αυτού στο Fremont είναι στα 650.000 αυτοκίνητα ετησίως. Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη κατασκευάζει μόνο τα Model 3 και Y, ενώ το εργοστάσιο της Καλιφόρνια παράγει ολόκληρη τη γκάμα της εταιρίας, δηλαδή και τα Model S και X.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla ξεκίνησε την αποψίλωση δέντρων στο Gigafactory του Βερολίνου, περίπου 70 εκταρίων (173 στρέμματα) πευκοδάσους, με σκοπό την επέκταση του εργοστασίου προς τα βόρεια των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Επί του παρόντος, η Tesla διαθέτει περίπου 300 εκτάρια (741 στρέμματα) γης στην περιοχή του εργοστασίου.