Για 20η χρονιά η BMW χάρισε στον αναβάτη του MotoGP με τις περισσότερες pole position μια μοναδική δημιουργία της. Πέρυσι ο Fabio Quartararo μαζεύοντας τους περισσότερους πόντους, πήρε μία BMW M5 CS και φέτος ο Francesco “Pecco” Bagnaia ήταν ο καλύτερος qualifier της σεζόν και έτσι πήρε το δώρο του BMW M Award, μια M3 Competition Touring σε Frozen Black μεταλλικό χρώμα.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε και το αυτοκίνητο που θα πάρει ο καλύτερος qualifier της επόμενης σεζόν, μια νέα BMW M2.

Κάτω από το καπό της Μ3 Touring συναντάμε τον 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 510 ίππων με 650 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Λόγω του M xDrive συστήματος τετρακίνησης, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το προαιρετικό πακέτο Performance Performance αυτή ανεβαίνει στα 280 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο έχει πετύχει χρόνο 7:35.060 στο Nurburgring, κάνοντας νέο ρεκόρ κατηγορίας.

Το βάρος της M3 Touring ανέρχεται στα 1.865 κιλά, έχει κατανομή βάρους σχεδόν 50:50, με το σύστημα τετρακίνησης να μοιράζει αυτόματα την ροπή μεταξύ των δύο αξόνων μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη.

Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive διαθέτει το ενεργό M διαφορικό με τις ρυθμίσεις να είναι ελαφρώς τροποποιημένες και κατάλληλες για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ωστόσο διαθέτει Drift mode, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με τον πίσω άξονα.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει τρία προγράμματα λειτουργίας, τα 4WD, 4WD Sport και 2WD, με το πρώτο να στέλνει στην ροπή στον πίσω άξονα και όταν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον πρόσφυση στέλνει ροπή και στον μπροστά. Το 4WD Sport πρόγραμμα στέλνει περισσότερο ροπή στον πίσω άξονα, ενώ το 2WD μετατρέπει το αυτοκίνητο σε πισωκίνητο, με την προϋπόθεση πως το Dynamic Stability Control (DSC) σύστημα είναι απενεργοποιημένο