Πριν περίπου ένα μήνα είδες μια εκπληκτική φωτογράφηση της τελευταίας Lamborghini Aventador που παράχθηκε ποτέ, η οποία τιμά τη μοναδική Miura Roadster, με την ιταλική εταιρία να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον διάδοχο του μοντέλου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini δήλωσε ότι το νέο supercar της θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του κοντά στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023. Ο Stephan Winkelmann επανέλαβε ότι αυτό θα φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, με βάση έναν ολοκαίνουργιο V12 κινητήρα.

Ο Γερμανός CEO της Lamborghini περιέγραψε το νέο μοντέλο ως “εξαιρετικό”, προσθέτοντας ότι θα είναι ελαφρύ και ο οδηγός δεν θα αισθάνεται το πρόσθετο βάρος των μπαταριών. Σε αυτό το σημείο να θυμίσω ότι η Aventador Ultimae είχε ξηρό βάρος 1.550 κιλών, ενώ η Sian FKP 37 ζυγίζει 1.595 κιλά. Ωστόσο, ο Stephan Winkelmann περιέγραψε το όχημα ως “εξαιρετικό”, πριν προσθέσει ότι θα είναι ελαφρύ και δεν θα αισθάνεσαι το πρόσθετο βάρος”.

Αν και η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου απέχει κάποιους μήνες, τα βιβλία παραγγελιών είναι ήδη ανοιχτά και σχεδόν 3.000 άτομα έχουν υπογράψει για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Aventador. Επιπλέον, ο Winkelmann ανέφερε ότι έχει δοθεί η ευκαιρία σε ελάχιστους πελάτες της να δουν το αυτοκίνητο, κάτι που δείχνει σημάδια πρώιμης εμπορικής επιτυχίας του μοντέλου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Lamborghini, Rouven Mohr δήλωσε ότι το νέο supercar θα είναι πιο δυνατό, θα “στροφάρει” πιο ψηλά, και θα έχει καλύτερο ήχο. Συνέχισε, λέγοντας ότι ο νέος V12 κινητήρας θα είναι απίστευτος, με το υβριδικό σύνολο να μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.