Το καλύτερο φετινό της Σαββατοκύριακο για την Mercedes ήταν το περασμένο, με την ομάδα να κυριάρχησε σε αυτό, με τον George Russell να κερδίζει τόσο τον Sprint αγώνα του Σαββάτου όσο και τον αγώνα της Κυριακής, με τον Lewis Hamilton να τερματίζει το Σάββατο στη τρίτη θέση και τη Κυριακή στη δεύτερη, κάνοντας το πρώτο 1-2 της Mercedes για τη σεζόν του 2022, ενώ αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff δήλωσε πως πιστεύει ότι η ομάδα του είχε το πιο γρήγορο πακέτο όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά είπε πως δεν είναι σίγουρος γιατί υπήρχε τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τη Red Bull και τη Ferrari.

Πιστεύω ότι [η απόδοση] είναι απλώς το άθροισμα της εξέλιξης που έχουμε κάνει όλοι μαζί και της καλής δουλειάς που έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν σε ότι αφορά την μονάδα ισχύος.

Αλλά είδαμε την τάση, τη θετική τάση στους τελευταίους τρεις αγώνες. Έχουμε επιστρέψει στην κυριαρχία; Όχι, δεν το έχουμε κάνει. Πιστεύω ότι στο Άμπου Ντάμπι, τα χαρτιά δείχνουν πως θα είναι πολύ πιο δύσκολος αγώνας για εμάς, επίσης δεν είμαστε τόσο αεροδυναμικοί και ξέρουμε γιατί. Ξέρουμε γιατί ήμασταν τόσο μπροστά από όλους αυτό το Σαββατοκύριακο; Δεν το ξέρουμε,

είπε ο Wolff που πρόσθεσε πως νοιώθει υπερήφανος για τη φετινή ανάκαμψη της ομάδας, λέγοντας ότι ποτέ δεν έχασε τη πίστη ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να επιστρέψει στη κορυφή.

Είχαμε καταστάσεις όπου νιώθαμε ότι καταλαβαίναμε το πρόβλημα αλλά υπήρχαν πισωγυρίσματα, και προφανώς τα Σαββατοκύριακα που ήταν εξαιρετικά δύσκολα όπως ο αγώνας στο Spa. Αλλά η ομάδα δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι βρισκόμασταν στη σωστή κατεύθυνση, παρότι παραδεχόμαστε ότι δεν καταλαβαίναμε τα πάντα κάθε φορά. Δείχνει τη νοοτροπία και τις αξίες της ομάδας και νιώθω τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε,

συμπλήρωσε ο Wolff που δεν βρισκόταν στη Βραζιλία, λέγοντας πως νοιώθει “ακόμα πιο περήφανος που δεν ήταν εκεί” αφού είδε την ομάδα να τρέχει απρόσκοπτα και να τα καταφέρνει παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στη πίστα. Ήταν μόλις ο τρίτος αγώνας που ο Wolff έχασε από τότε που έγινε εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes το 2013 και ο πρώτος που η ομάδα κέρδισε ερήμην του. Όπως είπε:

Νιώθω περήφανος για τον οργανισμό που έχουμε φτιάξει, με τόσους πολλούς ανθρώπους που τον συνέχισαν και μας έκαναν να κερδίσουμε σήμερα.