EuroNCAP: 15 νέα πεντάστερα μοντέλα με το DS 9 να αποσπά 4 αστέρια

Σχετικά άρθρα

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών πρόσκρουσης που έκανε σε 16 νέα μοντέλα της αγοράς, με τα 15 να αποσπούν τα πολυπόθητα πέντε αστέρια, ενώ μόνο το DS 9 συγκέντρωσε 4 αστέρια, εξαιτίας μιας ποινής στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης.

Πέντε αστέρια απέσπασαν τα Tesla Model S, NIO ET7 , Toyota bZ4X, Subaru Solterra, Hyundai Ioniq 6, Honda Civic, Toyota Corolla Cross, Nissan Ariya, Nissan X Trail, Renault Austral, Range Rover, Range Rover Sport, Isuzu D-Max Crew Cab, Smart #1 και WEY Coffee 02.

Παράλληλα το Euro NCAP έκανε γνωστό πως από το 2026 έως το 2030 θα προσθέσει τις ακόλουθες 8 νέες δοκιμές στο πρωτόκολλό του, προκειμένου να κάνει τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή.

  • Δοκιμή και αξιολόγηση συστημάτων υποβοήθησης και αυτοματοποιημένης υποστήριξης οδηγού.
  • Αξιολόγηση της τεχνολογίας που παρακολουθεί τη κούραση του οδηγού και τη γνωστική απόσπαση της προσοχής.
  • Την αύξηση των απαιτήσεων για τη περαιτέρω βελτίωση της πραγματικής αποτελεσματικότητας της τεχνολογίας υποβοήθησης ταχύτητας.
  • Δοκιμές ενεργητικής ασφάλειας που προσομοιώνουν καλύτερα τα πραγματικά οδικά περιβάλλοντα και εξετάζουν τη σχεδίαση αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (HMI), διασφαλίζοντας καλύτερα και πιο αποτελεσματικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.
  • Δοκιμή και αξιολόγηση λειτουργιών ασφαλείας που ενεργοποιούνται από την επικοινωνία V2V, V2I και V2X.
  • Δοκιμές παθητικής ασφάλειας που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ισότητα των φύλων και στη γήρανση του πληθυσμού των οδηγών/επιβατών.
  • Αξιολόγηση κινδύνου πυρκαγιάς και θερμικής διαφυγής σε ηλεκτρικά οχήματα και βελτιωμένες πληροφορίες για τους πρώτους και τους δεύτερους ανταποκριτές που φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος.
  • Προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των οχημάτων και την πρόσβαση σε δεδομένα.

Tesla Model S

NIO ET7

WEY Coffee 02

Toyota bZ4X

Subaru Solterra

Hyundai Ioniq 6

Honda Civic

Isuzu D-Max Crew Cab

Toyota Corolla Cross

Nissan Ariya

Nissan X Trail

Renault Austral

Range Rover

Range Rover Sport

Smart #1

DS 9

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα